24 / 04 / 2024

Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philip Haas organik çiftlik kurdu!

Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philip Haas organik çiftlik kurdu!

Deva Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Philip Haas, organik tarıma gönül verdi...




Bu yıl 55’inci yaşım kutlayan Deva Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Philip Haas, organik tarıma gönül verdi. İstanbul merkezli şirketi, yaz aylarmda daha çok Datça’dan yöneten Haas, bölgede edindiği 150 dönümlük arazide zeytin, şaraplık üzüm ve badem üretiyor.


2006 yılında Global Equites Management’ın (GEM) çoğunluk hisselerini satın aldığı Deva Holding’te yaptığı çalışmalarla dikkat çeken CEO Philip Haas’ı Türkiye’ye bağlayan yalnızca şirketi değil. İsviçre kökenli olmasına rağmen 20 yıldır Türkiye’de olan Haas, Türkiye’yi ikinci vatanı olarak ka­bul etmiş bir isim. Yatırımlarını da sadece ilaç sektörüyle sınırlamıyor.


Deva Holding’de ciddi yatırımlan gündeme almaktan çekinmeyen Ha­as, kişisel anlamda ise organik ürün­lere gönül vermiş. Datça’da edindiği 150 dönüm arazi üzerinde organik ta­rım yapan Haas, burada şarap üreti­mi için bağcılık, zeytinyağı ve badem üretiyor.


HOBİ İÇİN DATÇA’DA

Hobi amaçlı üretim yaptığını çı­kan ürünleri, çalışanlarla ve sevdikle­riyle paylaştığını belirten Haas, temiz havası nedeniyle Datça’ya geldiğini söyleyerek burada da çiftçiliğe başla­dığını belirtiyor.


Haas, “Dünyanın oksijen açısından en önemli merkezlerinden biri olan Datça’da başladığım tarım işleri­ne merakım ailemden gelmiyor. Ailemde tarım işiyle uğraşan biri yok, ama ben kalpten, gönülden çiftçiyim” diyor. Şirketin merkezi İstanbul ol­masına rağmen yaz aylarında birkaç ay şirketi Datça’dan yöneten Haas, buradaki doğal hayattan çok etkilenmiş. Bu doğal güzelliğin bozulmaması için Datça’ya yapılması planlanan ikinci marinaya karşı çıkan Haas, havalimanına da karşı çıkan bir çevreci aynı zamanda.


Borsa düşünce geldi, bir yılda 10 kat kazandı


Philip Haas’ın Türkiye'ye geliş hikayesi de ilginç. 1992 yılında uçakta bir gazeteyi okurken Türkiye’de borsayla ilgili bir habere denk gelir. Büyük oranlı bir düşüş olmuştur borsada. Hemen Garanti bankası hissesi alır. Düşüşte aldığı hisselerden bir yıl olmadan koyduğu paranın 10 katını kazanır. 0 dönem gelişmekte olan ülkelere yönelik çalışmalar yaptığını belirten Haas, Türkiye'de iş hayatını sürdürürken, Türk bir kadınla evlenir. Yedi çocuk sahibi olan Haas, Türkiye'de iki çocuğu ile yaşıyor.



Ekonomist


Geri Dön