28 / 03 / 2024

Devane Kentsel Dönüşüm Projesinde 440 konut sahiplerini buldu!

Devane Kentsel Dönüşüm Projesinde 440 konut sahiplerini buldu!

Çorum Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) yürütülen Devane Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1 'inci etabı tamamlandı. Proje kapsamında Çepni Mahallesi'nde inşa edilen 440 konutun hak sahipleri için kura çekimi yapıldı...



Çorum'da Kentsel 'Dönüşüm Projesi kapsamında inşa ilen 440 konutun hak sahiplerinin oturacağı daireler kura çekimiyle belirlendi. 


Çorum Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) yürütülen Devane Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1 'inci etabı tamamlandı. Proje kapsamında Çepni Mahallesi'nde inşa edilen 440 konutun hak sahipleri için kura çekimi yapıldı. 


Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimi töreninde konuşan  TOKİ  Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır, TOKİ olarak Türkiye'de değişik projelerin içerisinde yer aldıklarını belirterek, en çok kentsel dönüşüm projelerine önem verdiklerini söyledi. TOKİ tarafından bugüne kadar 625 bin konutun yapıldığını vurgulayan Bakır, "Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023 yılına kadar bir milyon konuta ulaşmaktır" dedi. 


Çorum'da, kent dönüşüm çalışmalarının 2007 yılında başladığını dile getiren Bakır, Devane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk etapta 440 konut inşa edildiğini, bölgeye 240 konutun daha inşasına başlanacağını bildirdi. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de göreve geldikleri günden itibaren birçok yönetimin cesaret edemediği konuları masaya yatırıp, çözüme kavuşturduklarını belirtti. Külcü, "Bugün, verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.



Anayurt Gazetesi 


Geri Dön