29 / 03 / 2024

Dünya devi o modeli dünyada ilk kez Türkiye’de üretilecek! Dünyanın gözü o şehirde olacak!

Dünya devi o modeli dünyada ilk kez Türkiye’de üretilecek! Dünyanın gözü o şehirde olacak!

Dünya devi Toyota, ilk şarj edilebilir hibrit aracını yeni Toyota C-HR'yi Dünyada ilk kez Sakarya'da üretecek. Toyota, Sakarya'da senede 75 bin adet batarya üretimine de imza atacak.



YATIRIM 2,3 MİLYAR EUROYA ULAŞACAK

Üretilecek yeni C-HR için gerçekleşen 317 milyon euroluk yatırımla şirketin toplam yatırım tutarı da 2,3 milyar euroya ulaşacağı öğrenildi.

Söz konusu projeyle birlikte kurulacak olan çevre dostu yeni teknoloji boya tesisiyle, Toyota Avrupa'nın 2030 yılı nötr karbon hedeflerine bir adım daha yaklaşacağı kaydedildi.

"SAKARYA FABRİKASI ARTIK KÜRESEL BİR AKTÖR"

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Erdoğan Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu proje Toyota'nın global gücünün bir parçası olan Sakarya'daki üretim tesisimizin, küresel anlamda önemli aktörlerinden biri olduğunu bir defa daha teyit etmektedir" dedi.

Dünya devi o modeli dünyada ilk kez Türkiye’de üretilecek! Dünyanın gözü o şehirde olacak!

Toyota Motor Avrupa Üretimden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Marvin Cooke ise konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin 2’inci nesil C-HR'ı üretecek olmasından ve şarj edilebilir hibrit üretimi ile Avrupa'da bir ilki gerçekleştirecek olmasından gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Toyota Otomotiv Sanayi personellerinin göstermiş oldukları performans ve özverili çalışmaları ile bundan önce olduğu gibi yeni C-HR da büyük bir başarı elde edeceğini düşünüyorum. Bunun yanında Avrupa'da ilk batarya üretimi ile Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Toyota Avrupa'nın elektrifikasyon planında önemli bir rol üstlenmiş olup bu hepimiz açısından stratejik bir dönüm noktasıdır.

ORTALAMA İHRACAT ORANI YÜZDE 85

Toyota'nın Avrupa'daki maksimum üretim hacmine sahip fabrikası olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 2022 yılında ürettiği 220 bin aracın 185 binini 150'den fazla ülkeye sattı.

Yapılan açıklamaya göre, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, şu ana kadar 3 milyon taneden fazla üretim ve ortalama yüzde 85 oranında ihracat gerçekleştirdi.

Türkiye'nin 2’inci büyük ihracatçısı konumundaki şirketin üretim ve ihracat operasyonları Sakarya'daki tesislerinde 5 bin 500 personeli ile haftanın 6 günü 3 vardiya şeklinde devam ediyor.

İkinci el otomobil piyasası fiyatları katladı! Herkes neye uğradığını şaşırdı! Aklınızı başınızdan alacak!

Renault Trafic Panelvan'a 49.900 TL zam! Renault Trafic Panelvan ne kadar, kaç TL? 30 Ocak 2023 fiyat listesi...

Renault Express Van`a 32 bin TL'lik zam şoku! 30 Ocak 2023 fiyat listesi...  

 


Geri Dön