19 / 04 / 2024

Devlet 140 bin aileye her ay 2300 TL verecek! Çocuğu olan başvursun!

Devlet 140 bin aileye her ay 2300 TL verecek! Çocuğu olan başvursun!

Devlet çocuğu olan ailelere destelerine devam ediyor… Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesini kimler alabilir? Başvurular nasıl yapılır? İşte detaylar…



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamaya göre çocukların okul masrafları ve çeşitli giderleri için hanelere Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesinin ilk adımı olarak “SED’den yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Ağustos 2022 ödemesi olarak toplam 328.311.460 TL yatırdık” ifadesini kullandı

Bakan Derya Yanık, bu yardımdan faydalanan toplam 140 bin aile olduğunu ve ortalama yardım miktarının 2 Bin 337 TL olduğunu belirtti.

KİMLER YARARLANABİLİR?

“Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde düzenli geliri bulunmayan ailelerin çocukları ekonomi destek hizmetinden yararlandırılmaktadır. Sosyal ve ekonomi destek hizmeti için yapılan başvurulara yapılan araştırma inceleme ve değerlendirme sonucunda karar verilmektedir.”

“Bu nedenle aşağıdaki bilgilendirmeyi okuduktan sonra başvuru için karar veriniz. İsterseniz ikamet ettiğiniz ilde size en yakın sosyal hizmet merkezine dilekçeyle veya şahsen başvuruda bulunabilirsiniz.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön