29 / 03 / 2024

Devlet Bahçeli Köprüsü Eylül'de ihaleye çıkıyor!

Devlet Bahçeli Köprüsü Eylül'de ihaleye çıkıyor!

30 Mart 2016'da temeli atılan fakat üçte biri yapılabilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adını taşıyan Adana’daki köprü için yeni bir adım atıldı. Karayolları Eylül'de köprü için ihaleye çıkacak...



Adana'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adını taşıyan köprünün temeli, 30 Mart 2016'da atılmıştı. Bahçeli'nin de temel atma törenine katıldığı köprü 215 milyon TL'ye ihale edildi. Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre; köprünün, 2018 Ekim'de bitirilmesi amaçlandıyordu. Fakat, aradan geçen 4 yılda köprünün sadece üçte biri tamamlanabildi.

120 MİLYON HARCANDI AMA…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, HABERTÜRK’e bir süre önce yaptığı açıklamada, önceki belediye döneminde 215 milyona yapılması hedeflenen köprüye 120 milyon TL harcandığını, projenin daha sonra iptal edildiğini belirtti. İnşaatı yapan firmadan projeyi yenilemesini istediklerinde 600 milyon TL'lik bir tutarla karşılaştıklarına dikkat çeken Karalar, “Biz göreve seçildikten sonra Sayın Bahçeli'nin ismini taşıyan bu köprünün tamamlanması için projeye 40 milyon TL aktardık ancak projeyi yapan firma bize tam 600 milyon TL'lik bir maliyet çıkardı” diye konuştu.

KARAYOLLARI’NDA İHALE HAZIRLIĞI

Köprü inşaatında bugüne dek ekonomik sebeplerle ilerleme kaydedilmedi.  Adana  trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağı belirtilen proje için yeniden harekete geçildi. Karayolları Genel Müdürlüğü, köprünün kalan yapım işlerinin bitirilmesi için kolları sıvadı ve ihale hazırlıklarına başladı. İhalenin, Eylül ayı içinde yapılması öngörülüyor. Proje için 600 milyon TL dolayında yatırım yapılması bekleniyor. Köprü, bütçe olanaklarıyla tamamlanacak ve hizmete sunulacak. Gidiş-dönüş üçer şerit, ortasında da raylı sistem planlanan köprü, bin 700 metre uzunluğunda olacak.

Uşak Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!


Geri Dön