23 / 04 / 2024

Devlet Bahçeli'den Kanal İstanbul çıkışı!

Devlet Bahçeli'den Kanal İstanbul çıkışı!

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kanal İstanbul’a karşı çıkanların geçmişte de Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı’na da karşı çıktıklarını söyleyerek, “Yaptırmayız demişlerdi. İktidar yaptı, güçleri yetiyorsa buyursunlar, yıkabiliyorlarsa yıksınlar.” dedi.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Çılgın proje Kanal İstanbul’a karşı çıkanlar şuursuz ve gayrimillidir” şeklindeki sözlerinden sonra dün basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Sözkonusu ifadelerinin kamuoyunda çok yankı bulduğunu dile getiren Bahçeli, bu konudaki düşüncelerinin net olduğunu söyledi. Kanal İstanbul’dan ‘hiçbir haklı ve meşrû bahanesi olmadan’ rahatsızlık duyanları şuursuz ve gayri milli olarak nitelediğini dile getiren Devlet Bahçeli, “Şayet haklı, geçerli ve meşrû gerekçeler varsa elbette dikkate alınmalıdır. Okuduğunu anlamayan, anladığını çarpıtan, çarpıttığını mal bulmuş mağribî gibi sevinçle aktaran tefrika ve tezvirat müfrezeleri yine boş durmadılar. Bizim geçmişteki sözlerimizle çelişkiye düştüğümüzü zırvaladılar. Bilhassa 7 Mayıs 2011’de İstanbul Bayrampaşa’da yaptığım konuşmanın videosunu paylaştılar. CHP’liler, FETÖ’cüler, İP’çiler, zilletin diğer ayakları zıvanadan çıktılar. Bunların gazete köşelerindeki kiralık kalemleri zehir saçtılar” diye konuştu.

Sarf ettiği sözleri CHP, HDP ve FETÖ’nün beğenmesini ve takdir etmesini beklemediğini belirten Bahçeli şöyle konuştu:

GÜCÜNÜZ YETİYORSA...

“Geçmişte ne söylemişsek arkasındayız. Hiçbir sözümüzü çiğnemedik. Duruşumuzdan taviz vermedik, vermeyiz. Küçük akıllılar bunu iyi bilsinler. ‘Kanal İstanbul’u yaptırmam, yapamazsınız’ diyen müflis bir CHP anlayışı karşımızda. Üçüncü Köprüye, Üçüncü Havalimanına da ‘yapamazsınız, yaptırmayız’ diye tepki göstermişlerdi. İktidar yaptı, güçleri yetiyorsa buyursunlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne konuşlandırdıkları militanlarını da alsınlar, yıkabiliyorlarsa bunları yıksınlar! Bunlar yapılanı yıkmakta, yıkımı da parlatmakta çok maharetliler. Madem yatırımlara, projelere bu kadar karşılar, hodri meydan! CHP ne yapmak istiyor? Nereye ulaşmayı amaçlıyor? Şunu kararlılıkla ifade etmek isterim ki, Kılıçdaroğlu ve ekibinin çizgisindeki bir CHP’yle aynı düşünce ve hedeflere sahip olmamız imkânsızdır. Onlar geceyse biz gündüzüz, onlar karaysa biz beyazız.”

MİLLET ONAY VERDİ

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesini 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesi ilan etmişti. Biz o dönem muhalefet anlayışımız doğrultusunda eleştirdik, itiraz ettik. Daha sonra millet destek verdi, AK Parti’yi tekraren iktidara taşıdı. Yani projelere de ‘tamam’ dedi. Artık iktidar partisinin Kanal İstanbul’u hayata geçirmesinin önünde engel de kalmadı. Buyursunlar yapsınlar. Montrö Boğazlar Antlaşması delinmedikçe, sözkonusu projenin idare ve idamesinde her türlü risk ve tehlike hesap edilip, bütün ayrıntılar dikkate alınıp Türkiye’nin jeostratejik gücüne güç katıldıktan sonra niye rahatsız olalım ki? İstanbul’daki depremde sessiz kalan, sel ve su baskınlarında tatile çıkan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı da imzayı çekmekle, sözleşmeden caymakla değil, adam gibi yönetimle adından bahsettirsin. Projeden ihanet olmaz ama PKK’yla işbirliği, YPG’ye kucak açmak, HDP’yle ittifak kurmak, yabancı ülkelerde Türkiye’yi şikâyet etmek ihanettir, ucubedir, hatta siyasi irade cinayetidir.”

Kanal İstanbul için kim ne dedi? 

Kanal İstanbul'un ÇED raporu yayınlandı!


Geri Dön