25 / 04 / 2024

Devlet başvuran kişiye 125 bin lira verecek! Bu fırsat kaçmaz! Bakan Varank açıkladı

Devlet başvuran kişiye 125 bin lira verecek! Bu fırsat kaçmaz! Bakan Varank açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB'in genç istihdamına yönelik desteği 125 bin liraya çıkardıklarını duyurdu. İşte detaylar…



İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen İstanbul Fashion Connection (IFCO) Hazır Giyim ve Moda Fuarı Açılış Törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katılım sağladı. Törende Bakan Varank konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın sonrasında fuar alanındaki stantları gezildi.

"KİMSE ÇIKIP 2002 ÖNCESİ İYİ DURUMDAYDIK DEMESİN"

Bakan Varank, Türkiye'nin de dünya ülkelerini de etkilemiş olan enflasyondan etkilendiğini dile getirerek, "Pandemi ve sonrasında gelen savaş şartları nedeni ile dünya ekonomileri zor sınavlardan geçti. Enerji fiyatlarında gelişen büyük artışlar bugün enflasyonu tüm dünya ülkelerini etkileyen küresel bir sorun haline geldi. Türkiye'nin de global dalgadan etkilendiği, bu sorunun da giderilmesi noktasında hükümetimiz tüm kurumlarımız ile büyük bir çaba içerisinde. Fırsatçılara göz açtırmayacak tedbirler ile bu sorunun üstesinden hep birlikte gelmek için çaba sarf ediyoruz. 2002 yılı öncesinde bu ülkede çalışanların ve emeklilerin durumunun daha iyi olduğunu dile getiriyorlar. Çok büyük bir yalan. Ben bu şehrin çocuğuyum, Mahmutpaşa'da büyüdüm. 2002 senesi öncesinde çalışan her 100 kişiden 53'ü kayıt dışı çalışmaktaydı. Biz 20 yılda ilave 10 milyon istihdam oluşturduk. Kayıt dışını % 50 azalttık. 6,5 milyon emekli şu an 13, 5 milyon kişi emekli maaşı almakta. Kimse çıkıp '2002 yılı öncesinde iyi durumdaydık' demesin" ifadelerini kullandı.

Devlet başvuran kişiye 125 bin lira verecek! Bu fırsat kaçmaz! Bakan Varank açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön