19 / 03 / 2024

Devletten 30 bin TL geri ödemesiz konut hibe desteği!

Devletten 30 bin TL geri ödemesiz konut hibe desteği!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar hükümet tarafından verilen konut hibe yardımlarını araştırmaya devam ediyor. Pandemi döneminde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara 30 bin TL'ye kadar konut hibe desteği veriliyor. 



Hükümetten ev sahibi olmak ve evini yaptırmak isteyen vatandaşlara müjde. Takvim'de yer alan habere göre; kendini prefabrik ev yaptırmak ve betonarme konut yaptırmak isteyen vatandaşlara devlet tarafından 30 bin TL'ye varan yardım yapılıyor. İşte konut hibe desteği detayları ve başvuru şartları...

Devlet tarafından belirlenen bankalarda konut birikim hesabı açan vatandaşlar belli bir süre birikim yapan vatandaşlara devlet tarafından geri ödemesiz konut hibe yardımı sağlanıyor. Verilecek olan yardım konut hesabının süresine göre değişiyor. 

Devletten 30 bin TL geri ödemesiz konut hibe desteği!

36 - 47 süreli hesaplara, devlet tarafından yüzde 15 katkı sağlanırken en az 24 bin 741 TL yardım yapılıyor. 48 - 59 ay devlet destekli konut hesaplara yüzde 18 katkı, azami 26 bin 645 TL yardım yapılıyor. 60 aydan fazla süreli konut hesapları için ise yüzde 25 katkı  28 bin 548 lira TL azami yardım yapılacak. Evlenecek olup ortak konut hesabı açan çiftlere ise 57 bin TL'ye kadar yardım yapılacak. 

Devletten 30 bin TL geri ödemesiz konut hibe desteği!

Başvuru şartları 

Yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşların bizzat bankalardan konut birikim hesabı açmaları gerekmektedir. Konut birikim hesabı açan vatandaşlar dilerlerse faiz ile paralarını katlayabilirler. 

Konut hesabı nasıl işleyecek?

Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların bu hesaplara düzenli ödeme yapmaları gerekiyor. Devlet tek seferde ödeme değil, aylık olarak birikim yapılmasına teşvik ediliyor.

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Kira yardımı nasıl alınır?


Geri Dön