19 / 03 / 2024

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşüme girecek vatandaşlar tarafından kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin detaylar araştırılıyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımında şartlar neler? İşte ayrıntılar...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2021'in ilk çeyreğinde kentsel dönüşüm kapsamında 115 bin hak sahibine 209 milyon Tükr Lirası kira yardımında bulunuldu. Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımına bşavurmak ve almak isteyen vatandaşlar şartları araştırıyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin ayrıntılar...

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Kira yardımı nasıl alınır?

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR?

Kentsel dönüşüm kapsamında konutunu yenilemek isteyen vatandaşlar, belirli koşullara sahip olmaları durumunda kira yardımı alabiliyor. 2021'de kira yardımı tutarları belirlendi. Rakamlar değişirken, en az 715 Türk Lirası en çok 1500 Türk Lirası yardım gerçekleştiriliyor. Yapılan kira yardımı tutarları bu Aralık ayında yeniden değişecek. 

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Kira yardımı nasıl alınır?

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI KAÇ AY YAPILIYOR?

Kentsel dönüşüm kira yardımı, dönüşüm kapsamında olan binaların belirlenmesiyle sunnuluyor. 750 ile 1500 Türk Lirası arasında değişiklik gösteren kira yardımı 18 ay sürüyor. Kentsel dönüşüm kapsamına alınmasının ardından tahliye kararından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müdürlerine ve kamuya yapılan başvuru sonucunda kira yardımı alınabiliyor. Hak sahipleri kir yardımı için belge ve form dolduruyor. Belgelerin eksiksiz ve doğru olarak doldurulmasının ardından başvurularına onay verilen kişilere 18 ay boyunca kira yardımı sunularak devlet tarafından destekleme politikası sürdürülüyor. 

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Kira yardımı nasıl alınır?

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI BAŞVURU BELGELERİ NELERDİR?

2021'de kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu yapmak isteyen vatandaşların Bakanlık tarafından belgelerini tamamlaması gerekir. Bu belgeler de şunlar:

-Başvuracak kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi örneği,

-Güncel alınan tapu kaydı ve tapu belgesi,

-Başvuruda bulunacak kişinin kira yardımı ve başvurusu için doldurduğu başvuru dilekçesi örneği,

-Yapının hasarlı ve riski olduğunu tespit eden rapor ve yıkım formu belgesi,

-Hak sahibi ya da velinin Ziraat Bankası’nda hesabı olduğuna ilişkin hesap cüzdan fotokopisinin örneği,

-2021 kentsel dönüşüm kira yardımında başvuru sahiplerine herhangi bir fatura hazırlanarak, fatura işlem kaydının son 3 aylık süreçte fatura kaydının onaylanması ve belgelendirilmesi gerekli. 

Kentsel dönüşümde 5 milyar TL'ye yakın kira desteği sağlandı!


Geri Dön