19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde 5 milyar TL'ye yakın kira desteği sağlandı!

Kentsel dönüşümde 5 milyar TL'ye yakın kira desteği sağlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımlarını da sürdürüyor...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri dahilinde şimdiye kadar 490 bin vatandaşa 4 milyar 940 milyon TL yardım yapıldı. Yapılan kira yardımlarından en çok yararlanan şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Elazığ ve Şırnak şehirleri oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli bölgeler ve riskli binaların yer aldığı kentsel dönüşüm bölgelerinde vatandaşlara kira yardımı yapıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021'in Ocak, Şubat ve Mart aylarında riskli binaların dönüştürülmesi dahilinde vatandaşlara 161 milyon TL ve riskli bölgelerin dönüşümün gerçekleştirildiği alanlarda da 48 milyon TL kira yardımı yaptı. Böylece kentsel dönüşüm projeleri dahilinde 2021 yılının ilk 3 ayında toplam olarak  115 bin 846 vatandaşa 209 milyon lira yardım verildi.

Kentsel dönüşümde 5 milyar TL ye yakın kira desteği sağlandı!

Yapılan yardımlardan en çok yararlanan şehirler de riskli bölgelerde sırasıyla Şırnak, İstanbul, Antalya,  Ankara  ve Elazığ şehirleri oldu. En çok kira yardımı alan şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve  Adana  şehirleri oldu.

Özellikle depremlerin sık sık yaşandığı illerde kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğunlaşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Egenin incisi İzmir'e 9 milyon TL, Bingöl'e 15 milyon TL, ve Elazığ'a 57 milyon TL yardım yapıldı. 2020'nin aynı döneminde 84 bin 611 vatandaşa 154 milyon TL yardım yapıldı.

Yüz binlerce kişinin yüzünü güldüren kentsel dönüşüm süreci başladığından beri ülkede şimdiye kadar yaklaşık olarak toplamda 480 bin hak sahibine yaklaşık olarak 4 milyar 786 milyon TL yardım verilirken, 10 bin 125 hak sahibine de 154 milyon Türk Lirası faiz desteği verildi. 

Toplam olarak 490 bin 125 kişiye 4 milyar 940 milyon TL maddi destek verildi. Yüzleri güldüren dönüşüm projeleriyle vatandaşa sağlanan katkı 5 milyarTL'ye ulaştı.

 

Kentsel dönüşüm bölgelerinde büyük tehlike!


Geri Dön