19 / 04 / 2024

bakanlık kira yardımı

bakanlık kira yardımı

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımlarını da sürdürüyor...

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok bölge de rezerv alan ilan edildi. Peki Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

Kira ödemekte zorluk çekiyorsanız bu habere dikkat! Aylık 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak

Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için tek şartla aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacak. Kira yardımı haberiyle binlerce kişi sevince boğuldu! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aylık 5 bin 250 TL kira katkısının verileceğini ilan etti.

2023 e-Devlet kira yardımı başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar 1.150 TL alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği vereceğini duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda, başvuran dar gelirli veya geliri olmayan ailelere 1.500 TL kira yardımı yapacağını paylaştı.

e-Devlet'ten başvurusu onaylananlar PTT'den 1.500 TL kira yardımı alacak! 2023 kira yardımından kimler faydalanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kira ödemekten güçlük çekenlere destek sağlanacak. 5543 sayılı İskan Kanunu Kapsamında hak sahibi ailelere 1.500 lira kira yardımı yapılacak.

Memurlara 2 bin TL kira yardımının kapısı aralandı! Büyükşehirlerde görev yapan memurlar dikkat! 

Büyükşehirlerde görev yapan kamu çalışanlarına kira yardımı verilmesi için düğmeye basıldı. Memurlara 2 bin TL kira yardımı için kanun teklifi verildi. İşte ayrıntılar...

Kirasını ödeyemeyenlere devletten kira desteği! 1150 liralık kira desteğinden kimler yararlanabiliyor

Kirada olanlara müjde. Bakanlık kira yardımında bulunacağını duyurdu. Kira yardımı şehirler arası farklılık gösteriyor. İşte detaylar…

Kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm sürecine giren ev sahipleri bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. Bunun için ikamet şartını yerine getiren maliklerin ilgili yerlere müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

İzmir'deki depremzedelere yapılan kira yardımı geri istenecek iddiası!

Hükümet, 30 Ekim 2020'de 6,9 büyüklüğünde gerçekleşen İzmir depreminde yıkılan evlerin yerine para karşılığı ev yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 1150 Türk Liralık kira yardımını geri istedi.

İzmir'deki depremzedelere yapılan kira yardımı geri istendi iddiası!

İzmir'de meydana gelen depremin ardından evleri yıkılan vatandaşlara kira yardımı yapılmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, 90 depremzededen Şubat ayı için yatırılan bin 150 Türk Lirası tutarındaki kira yardımını geri istediği iddia edildi.

Taşınma ve kira yardımı nasıl alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında vatandaşlara kira yardımında bulunuyor. Peki, Bakanlık tarafından düzenli olarak verilen kira yardımının şartları neler? İşte detaylar...

Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi verdi...

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan gayrimenkullerin hak sahipleri Bakanlığın sunduğu finansal desteklerden yaralanabiliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay alınıyor? Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021? İşte tüm merak edilenler...

bakanlık kira yardımı Haberi

bakanlık kira yardımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri dahilinde şimdiye kadar 490 bin vatandaşa 4 milyar 940 milyon TL yardım yapıldı. Yapılan kira yardımlarından en çok yararlanan şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Elazığ ve Şırnak şehirleri oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli bölgeler ve riskli binaların yer aldığı kentsel dönüşüm bölgelerinde vatandaşlara kira yardımı yapıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021'in Ocak, Şubat ve Mart aylarında riskli binaların dönüştürülmesi dahilinde vatandaşlara 161 milyon TL ve riskli bölgelerin dönüşümün gerçekleştirildiği alanlarda da 48 milyon TL kira yardımı yaptı. Böylece kentsel dönüşüm projeleri dahilinde 2021 yılının ilk 3 ayında toplam olarak  115 bin 846 vatandaşa 209 milyon lira yardım verildi.