28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm sürecine giren ev sahipleri bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. Bunun için ikamet şartını yerine getiren maliklerin ilgili yerlere müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?



Ev ve işyerinin bulunduğu bina riskli olarak tespit eidlen hak sahipleri devletin sunduğu finansal desteklerden yararlanabiliyor. Bu desteklerden biri olan kira yardımı yoğun talep görmeye devam ediyor. Başvurusu onaylanan ev sahibine kira yardımı 18 ay boyunca yapılıyor.

Kira yardımını riskli olarak tespit edilen binada ikamet edenler alabiliyor. Kira yardımı, kiracılara defaten ödeniyor. Tapu sahiplerine ise yukarıda belirttiğimiz gibi 18 aylık bir süre dilimi boyunca ödenmeye devam ediyor. Ev sahibi eğer riskli binada birden fazla tapuya sahipse yine sadece ikamet ettiği ev için başvuruda bulunabiliyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Aranan ikamet şartı, faturalar ile ispatlanıyor. Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesine ait olması gerekiyor.

Peki, kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur? Riskli bina tespitinden önce evden çıkılırsa kira yardımı alınabilir mi? İşte merak edilenler...


Geri Dön