25 / 04 / 2024

Mortgage kredi hacmi 42.5 milyar TL'ye koşuyor

Mortgage kredi hacmi 42.5 milyar TL'ye koşuyor

Denizbank Mortgage Bölüm Müdürü  Hakan Varol, 'Yıl sonuna kadar sektörün hacmi 42.5 milyar TL ye ulaşabilir' dedi



Merkez Bankası'nın ve bankaların faiz indirimleriyle canlanan konut kredilerinin bir miktar indirimle daha da destekleneceğini belirten Denizbank Mortgage Bölüm Müdürü  Hakan Varol, 'Bu ivmeyle yıl sonuna kadar sektörün hacmi 42.5 milyar TL ye ulaşabilir' dedi.

2008 yılında başlayan küresel krizin etkisiyle konut satışlarında 2009'un ilk çeyreğinde ciddi bir düşüş yaşandığını belirten Denizbank Mortgage ve Taşıt Finansmanı Bölüm Müdürü Hakan Varol, ancak Merkez Bankası'nın ve buna bağlı olarak bankaların faiz indirimleriyle olumlu bir hava yakalandığını söyledi. Oluşan olumlu koşulların bir miktar daha faiz indirimiyle desteklenerek yukarı yönlü hareketinin süreceğini kaydeden Varol, "Bu ivme ile yıl sonuna kadar sektörün konut kredisi hacminin 42.5 milyar TL ye ulaşabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Varol, "Burada dikkat çekici nokta genelde faizlerin aşağı yönlü hareketinde konut fiyatlarının yükselişe geçmesi gerekirken böyle bir hareketin oluşmadığı  ve alım için çok uygun bir zemin yakalandığı" dedi. Varol, indirim sürecinin başlamasını takip eden kısa süreç içinde geçmiş dönemlere göre oldukça yüksek kullandırım rakamlarına ulaştıklarını belirtti. 

'2010 hareketli olacak'

Varol, mortgage kredileri faiz oranlarında iniş trendinin devam etmesi veya faiz oranlarında artış yaşanmaması gibi olumlu etkenlere paralel, projelerde ve ikinci el konut sektöründe metrekare fiyatlarında önemli bir artış olmadığı taktirde 2010 yılında hareketli bir dönem beklediklerini kaydetti. Hakan Varol, Merkez Bankası'nın yılsonuna kadar faiz oranlarını daha da aşağıya çekebileceğinin sinyallerini vermesine istinaden uzun vadelerde bir miktar daha faiz indiriminin gerçekleşebileceğini ifade etti. 

Yüzde 0.63'den başlıyor

DenizBank, mortgage kredileri hakkında da bilgi veren Varol, şunları söyledi: "Mortgage kredilerinde yüzde 0.63'den başlayan ve vadelere göre değişen faiz oranları  seçenekleri sunuyoruz. Faiz oranlarındaki hızlı inişlerle birlikte daha yüksek faiz oranından kredi kullanan mortgage kredisi müşterilerimizin yeniden yapılandırma taleplerini değerlendirmeye alabiliyoruz."
Radikal Emlak&Kredi


Geri Dön