20 / 04 / 2024

İlk kez konut alacaklar dikkat! Devletten 30 bin TL hibe!

İlk kez konut alacaklar dikkat! Devletten 30 bin TL hibe!

Devlet, geri ödemesiz hibe desteği programı 2020 yılı için ilk defa ev alacaklara ve evleneceklere 82 bin TL'ye varan geri ödemesiz destek sağlıyor. Peki devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? İşte konut hesabına ilişkin merak edilenler...



Devlet geri ödemesiz hibe desteği programı 2020 yılı için ilk defa ev alacaklara ve evleneceklere 30 bin TL'ye varan geri ödemesiz destek sağlıyor. 

Koronavirüsle mücadele kapsamında açıklanan ekonomik paketlerde konut almak isteyen vatandaşlar için sevindirici haberler yer aldı. Devlet, geri ödemesiz hibe desteği programı 2020 yılı için ilk defa ev alacaklara ve evleneceklere 30 bin TL'ye varan geri ödemesiz destek sağlıyor. Takvim'de yer alan habere göre; devletin belirlediği bankalar üzerinden konut hesabı açan vatandaşlar, belirli bir süre birikim yaparak devletten geri ödemesiz hibe alabilecekler. 

2020 devlet destekli hibe programlarında vatandaşların hem tasarruf hem de konut sahibi olması amacıyla devlet desteği tutarı yükseltildi. Peki devletin verdiği geri ödemesiz hibe desteği için başvurunasıl yapılır? 

DEVLET DESTEKLİ KONUT HESABI NASIL AÇILIR? KONUT HESABINDAN NASIL HİBE ALINIR?

Devletin belirlediği bankalar üzerinden konut hesabı açan vatandaşlar, belirli bir süre birikim yaparak devletten geri ödemesiz hibe desteği alıyor. Konut hesabı olanlara devlet destekli hibe oranı, hesabın süresine göre değişiklik gösteriyor. 

36 – 47 ay devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren kişilere, devletin katkı sağlayacağı oran, yüzde 15; azami katkı tutarı 24 bin 741 TL olarak belirlendi. 

48 – 59 ay devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren vatandaşlara, devletin katkı sağlayacağı oran yüzde 18; azami katkı tutarı ise 26 bin 645 TL olacak. 

60 ay ve üzeri devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren vatandaşlara, devletin katkı sağlayacağı oran ise yüzde 25 azami katkı tutarı 28 bin 548 TL olacak. Bu şart ile bu yıl itibarıyla 30 bin 323 TL olarak açıklandı.

Eğer evlenecek olan çiftlerin bu hesabı ortak açması durumu olursa da, devlet desteği 57 bin TL'ye kadar ulaşacak.

DEVLET DESTEKLİ GERİ ÖDEMESİZ HİBE İLE EV ALMAK İÇİN HANGİ BANKALARA BAŞVURMAK GEREKİR, ŞARTLAR NEDİR?

Belirli bir süre para biriktirerek devletin geri ödemesiz hibe konut parası kampanyasından yararlanmak için ilk koşul kimlik bankası ile banka şubesine şahsen başvuru ile gerçekleştirilmesi. Konut hesabı açmak için herhangi bir bankaya gidilebilir. Devlet destekli konut hesabı hemen hemen her bankadan açılabiliyor. 

DEVLET DESTEKLİ GERİ ÖDEMESİZ HİBE SAĞLAYAN KONUT HESABI NASIL İŞLEYECEK?

Konut hesabı açan kişiler isterlerse paralarını faize koyabiliyor. Kampanya koşullarından birisi de düzenli ödeme talimatı olarak belirlendi. Bir seferde toplu para yatırılmasından daha çok aylık olarak para biriktirilmesinin teşvik edilmesi amacıyla düzenli ödeme istenecek. Konut hesabı açan kişilerin arasında en az 36 aylık hesabı olanlara, geri ödemesiz para desteği verilecek. Paranın beklediği aylara göre de bu oran yükselecek. 

Geri Ödemesiz Devlet Destekli Hibe Sağlayan Hesap Nasıl İşlem Görecektir?

Birikim yaptıkları bankalarda paralarını faize koyabilecekler.

Düzenlenen kampanya koşullarının en önemli maddesi de düzenli ödeme talimatı.

Açılan hesap tek seferde toplu para yatırılmasından ziyade daha çok aylık olarak para biriktirilmesine teşvik amaçlı düzenli ödeme talep edilecek. 

Yukarıda belirlenen koşullara göre devlet destekli geri ödemesiz para ile konut hesabı açan kişilerin arasından en az 36 aylık hesabı olanlara, geri ödemesiz hibe verilecek.

Paranın beklediği ay sayısına göre belirtilen meblağ oranı yükselecek. 

Belirtilen program çerçevesinde gençlerin hem para biriktirmesine hem de konut sahibi olmasına destek olunacak.

Ev almak isteyenlere 29 bin TL devlet desteği müjdesi!


Geri Dön