28 / 03 / 2024

Devletten evi olmayana büyük yardım!

Devletten evi olmayana büyük yardım!

Evi olmayan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Ev sahibi olmayan ve maddi anlamda zorluk yaşayan vatandaşlara hükümet tarafından 30 bin TL'ye varan yardım veriliyor. İşte söz konusu yardımın detayları...



Hükümet hiç evi olmayan vatandaşlar için 30 bin TL'ye varan prefabrik ev yardımı yapıyor. Takvim'de yer alan habere göre; yapılan bu yardımlarla birlikte prefabrik evlere ilgi arttı. 

Prefabrik ev, hazır yapılar olarak bilinse de iç ve dış dizaynını tamamen bireyin kendi tercihlerine bırakıldığı, salon metrekare uzunluğu, mutfağın ne kadar geniş olunması istendiği, tuvalet, banyo, çatı katı gibi birçok özellikler ev sahipleri tarafından belirleniyor. Prefabrik konutlara olan ilgi her zamankinden daha fazla. Koronavirüs sürecinin konutta tüketilen süreci yükseltmesi sebebiyle vatandaşlar bahçeli, müstakil ve prefabrik konutları tercih etmeye başladı. Genellikle ev imarlı arsası olanlar prefabrik konutlar ile çok kolay ve hızlı bir şekilde konut sahibi olabilirler. Prefabrik konutların seçilmesinde ehemmiyetli sebebi de kolay müessese, hızlı inşaat ve düşük maliyet.

Prefabrik ev fiyatları nedir? 

75 metrekare 2+1 71.900 TL

100 metrekare 3+1 94.900 TL

126 metrekare 3+1 144.900 TL

150 metrekare 4+1 149.900 TL

Evin büyüklüğü, prefabrik ev fiyatlarını büyük oranda etkiliyor. Yapının katı arttıkça fiyatı yükseliyor. Ev için kullanılan malzeme, ev fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Örneğin çelik konstrüksiyon uzun ömürlü prefabrik evlerde fiyatlar daha da yükseliyor. 

Devletten evi olmayana büyük yardım!

2+1 ve 3+1 Prefabrik Evler için Fiyat Tablosu

* 55 metrekare 2+1 bir prefabrik ev ortalama 70 bin TL.

* 70 metrekare 2+1 bir prefabrik ev ortalama 78 bin TL ile 80 bin TL arasında.

* 75 metrekare 2+1 bir prefabrik ev ortalama 85 bin TL seviyesinde.

* 100 metrekare 2+1 bir prefabrik ev ortalama 109 bin TL ile 112 bin TL arasında.

* 120 metrekare 2+1 bir prefabrik ev ortalama 125 bin TL ile 135 bin TL arasında.

Prefabrik evlere devlet desteği ne kadar?

Devlet prefabrik ev inşa edecek olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara 30 bin TL'ye kadar hibe veriliyor. Prefabrik villa ve ev modelleri büyük bir arayış konusu olurken prefabrik ev için için verilen 30 bin liralık hibe para devlet desteği de bu konuda yardımcı oluyor. 

Öncelikle bilinmesi gereken ilk konu Prefabrik Ev Yapımı Desteği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardım Genel Müdürlüğü tarafından veriliyor. Başvuru alma ve destek sağlama işlemleri ise bu kuruma bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından veriliyor. 

Barınma Yardımları dahilinde verilen prefabrik ev desteğine yönelik bakanlık yapmış olduğu açıklamasında şu bilgileri aktarıyor "Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır."

Devletten evi olmayana büyük yardım!

Prefabrik ev yardımı için hangi şartlar bulunuyor?

Aile içerisinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olmak kaydıyla yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma" Başvuru şartlarını sağlayan ve başvuruları onaylanan vatandaşlara 30 bin TL'ye kadar hibe verilecek.

Dar gelirli ailelere kira yardımı müjdesi!


Geri Dön