29 / 03 / 2024

Devremülk aidatına itiraz!

Devremülk aidatına itiraz!

Devremülk ile, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri için mülkiyet kuruluyor. Devremülk için belli oranlarda aidat ödemesinin de yapılması isteniyor. Peki, devremülk aidatına itiraz edilir mi? Devremülk aidatına nasıl itiraz edilir?



Devremülk aidatına itiraz!

Devremülk ve devretatil sözleşmeleri, bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmeler olarak tanımlanıyor.


Tüketicilere aşağıdaki sözleşmelerin kurulmasından en az bir gün önce, Bakanlıkça belirlenen hususları içeren ön bilgilendirme formu verilmesi gerekiyor.


Devremülk ile, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri için mülkiyet kuruluyor. Satma, devretme, kiraya verme, bir yakınını gönderme, miras bırakma gibi hakları da veren devremülk için belli oranlarda aidat ödemesinin de yapılması isteniyor.


İsteyen hak sahipleri, istenen aidatın haksız veya yüksek olduğunu düşünmeleri halinde devremülk aidatına itiraz edebiliyor. Peki, devremülk aidatına itiraz nasıl yapılır?


Devremülk aidatına itiraz için İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. Av. Mehmet Hekimoğlu'nun katkısı ile hazırlanan itiraz dilekçe örneği şu şekilde sıralanıyor:


Devremülk aidatına itiraz dilekçesi..


............. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE


Dosya No:........



BORCA İTİRAZ EDEN:  İsim - adres


KARŞI TARAF  : (Ödeme emrinde alacaklı olarak yazılı kişi veya kurum)


VEKİLİ  : Alacaklının varsa avukatının ismi yazılacak


KONUSU   :Yetki ve borca itiraz



AÇIKLAMA



1. YETKİYE İTİRAZ


( İlamsız takipte yetkili icra müdürlüğü borçlunun adresinin bulunduğu yer icra müdürlüğüdür. Eğer bu alacaklı borçlunun ikamet yeri dışında bir yerden icra takibi yaparsa yetki itirazında bulunmak gerektir. Yoksa yetki kabul edilmiş olur.Bu durumda borçlu için hukuki mücadele zorlaşır.)


Yetki itirazı şu şekilde yapılır:


"Her ne kadar alacaklı olduğunu iddia eden ............ vekili .......tarafından ...............İcra Müdürlüğünde aleyhime icra takibi yapışmış ise de, benim ikamet adresim ..............  ili- ilçesi sınırları içinde olduğu ve HMK 5 ve devamı maddeler uyarınca yetkili icra dairesi ve mahkemeler ......ili-ilçesi icra ve mahkemeleridir. Bu nedenle YETKİYE İTİRAZ EDİYORUM.


2.  BORCA İTİRAZ


(Borca itiraz nedenleri açıklanmalıdır. Sadece "Borcu kabul etmiyorum, itiraz ediyorum." demek bile yeterlidir.


Örneğin:


Her ne kadar Serpin Manyas Devre Mülk Yönetimi tarafından, aidat alacağı gerekçesiyle aleyhime ilamsız takip yapılmış ise de, yönetim tarafından hiç bir hizmet verilmediği ve bu nedenle devre mülkümüzü kullanamadığımız için yönetimin aidat talep etme hakkı yoktur. Verilmeyen hizmet bedeli istenemez. Bu nedenle borca itiraz ediyorum.


Tarih-İsim-İmza


(Bu dilekçe iki suret olarak uygun şekilde doldurulup, ödeme emrinde belirtilen  ......... gün içinde takip yapılan icra müdürlüğüne veya oraya gönderilmek üzere en yakın icra müdürlüğüne verilmelidir.(Dilekçenin verildiği yerden teslim alındığına dair bir belge alınmasında yarar vardır.)


Devremülk nasıl iptal edilir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön