23 / 04 / 2024

Devremülk tapusunu alamayanlar dikkat!

Devremülk tapusunu alamayanlar dikkat!

Devremülk satın alan vatandaşların çoğu devremülk tapusunu teslim alamamaktan yakınıyor. Peki, devremülk tapusu nasıl alınır? Tapuyu alabilmek için nereye başvurulur?



Devremülk satın alan kimseler, her sene otele gidip tatil yapmak yerine bir kere ücret ödeyerek satın aldıkları devremülkte tatil yapmanın daha hesaplı olduğunu düşünüyor. Ancak, devremülk satın alan kimselerin çoğu, karşılarına çıkan sorunlarla uğraşmaktan devremülkün tadını çıkaramıyor.

 

Kimi vatandaşlar satın aldığı devremülke taşınamamaktan, kimisi ise devremülkün iade talebinin işleme konulamamasından şikayet ediyor.  

 

Devremülkü satın alıp taşınarak kullanabilen kimseler ise tapuyu teslim alamama sorunu yaşıyor. 

 

Bilindiği üzere devremülk tapusu, devremülkün satın alınması ile birlikte tapu sicil müdürlüğüne tescil işlemi ile alınıyor. Ödemesi biten devremülk üyesi gerekli evrakları tamamladıktan sonra tapu işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Ancak tapu üzerinde devremülke sahip olunan dönemler yazmıyor. Peki, devremülk tapusunu alamayanlar ne yapmalı?

 

Devremülk tapusu nasıl alınır?

 

Devremülk tapusu alamayanların yapmaları gereken şey mahkemeye müracaat etmek. Kanunen tüketici sözleşmelerinde taraflardan birinin edimini hiç veya gereği gibi ifa etmemesi halinde ödenen miktar faizi ile birlikte talep edilebiliyor.

 

Devremülkünden memnun olan kimseler, devremülkün tapuya tescili için taşınmazın bulunduğu yerin asliye hukuk mahkemesinde tapu tescil davası açabiliyor.

 

Aynı zamanda sözleşmede edimin ifa edilmemesi tapunun verilmemesi sonucu tazminat yaptırımı için icra takibi başlatılabiliyor.

 

 

Işıl Seren KESKİN/Emkakkulisi.com
 


Geri Dön