25 / 04 / 2024

Didim Belediyesi'ne haciz şoku!

Didim Belediyesi'ne haciz şoku!

CHP’li Didim Belediyesi’nin ruhsat iptaliyle ilgili mağduriyet yaşattığı Nehirsan İnşaat, emsali görülmemiş bir haciz işlemine imza attı. Şirket Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na haciz ihtarnamesi gönderdi.



CHP'li eski Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Nehirsan İnşaat'a ruhsat vermiş ve ilçede iki bloktan meydana gelen rezidans projesi hayata geçirilmeye başlanmıştı. Fakat 2014 yılında verilen bu ruhsat sonrası aynı yıl 30 Mart yerel seçimleri gerçekleşmiş belediyenin başına yine CHP'li Ahmet Deniz Atabay gelmişti. Bu kez başkan projenin yapı ruhsatını iptal ederek Nehirsan İnşaat'ı zarara uğratarak mağduriyet yaşanmadına neden olmuştu. 

Sabah Gazetesi'nden Sema Alim Dalgıç'ın haberine göre bu iptal yargıya taşınmış, Danıştay 6. Dairesi Didim Belediyesi'nin iptal kararını bozmuş, gerekçesinde 'inşaatın imar mevzuatına uygun' olduğunu yazmıştı.

Nehirsan İnşaat, CHP'li Didim Belediyesi hakkında da yaşadıkları mağduriyet ve bir kısım zararlarının tazmininden dolayı dava açmıştı. Dava sonucunda belediyenin şirkete 1 milyon 405 bin 565 lira ödeme yapması gerektiği bildirilmişti. 

Didim Belediyesi belirtilen süre içerisinde parayı yatırmayınca belediyeye İstanbul Anadolu 6. İcra Dairesi'nce ödeme emri gönderilmişti. Didim Belediyesi'nin önce tüm banka hesaplarına el koyduran şirket avukatı Murat Sultansu, ardından Başkan'ın makam aracının da aralarında bulunduğu 108 araca haciz koydurmuştu.

Ödenmesi gereken borcu yatırmayan CHP'li Didim Belediyesi'nin 6 bin 197 metrekarelik belediye hizmet binası icradan satışa çıkarılmıştı. Nehirsan İnşaat, İstanbul Anadolu 6. İcra Dairesi'nden satış işlemi başlatmıştı.

Didim Belediyesi ne haciz şoku!

Tüm bu olaylar ardından yeni bir gelişme yaşandı. Nehirsan İnşaat'ın avukatı Murat Sultansu, Didim Belediyesi'nden tazmin edemediği 1 milyon 468 bin lira için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı tüzel kişiliğine haciz ihbarnamesi gönderdi. Borçlu Didim Belediyesi'nin doğmuş ve doğacak hak ve alacaklarının haczi bakımından 3. şahıs CHP Genel Başkanlığı'na 1. Haciz İhbarnamesi göndererek daha önce emsali görülmemiş bir haciz işlemine imza attı.

Didim Belediyesi ve Nehirsan İnşaat davalık oldu!


Geri Dön