26 / 04 / 2024

Avcılar Belediyesi'ne haciz şoku!

Avcılar Belediyesi'ne haciz şoku!

CHP’li İstanbul Avcılar Belediyesi’nden 6 milyon Türk Lirası alacaklı olan şirket haciz memurlarıyla kapıya dayandı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, makam koltuğunu kapısını kilitleyerek kurtardı



Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye'yi yönetmeye talip olan ana muhalefet partisi CHP'nin belediye yönetimindeki başarısızlıklarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Yaklaşık 600 milyon TL'lik borç batağında olan CHP'li Avcılar Belediyesi de hacizlik oldu. İstanbul'un tek kadın Belediye Başkanı olan Handan Toprak yönetimindeki belediyeden alacağı olan şirketler sıraya girdi. Belediyenin tadilat, revizyan ve inşaat işlerini yapan İlhan Akbayır'a ait Rozak İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Ltd. Şirketi, belediyeden alacağı olan yaklaşık 6 milyon lirayı 3 yıldır tahsil edemeyince, dün polisler ve haciz memurlarıyla birlikte dün öğle saatlerinde Avcılar Belediyesi'nin kapısına dayandı. Belediyenin 4'üncü katındakisiyasi partilerin grup odalarındaki masalar, bilgisayarlar ile birim müdürlerinin koltukları haczedildi.

BAŞKANIN ODASI KİLİTLENDİ

İcra memurlarının belediyeye geleceğini öğrenen Belediye Başkanı Handan Toprak'ın özel kalem müdürleri ile bazı memurların değerli demirbaşlarını sakladığı öğrenildi. Haciz işlemi sırasında Başkan Handan Toprak'ın makam odası kapalı olduğu için memurlar buraya giremedi. Bu sayede Toprak'ın odası hacizden de kurtuldu. Belediyeden eşyaların taşınması sırasında ilginç görüntüler de ortaya çıktı.

'YILLARDIR BİR KURUŞ ÖDEMEDİLER'

Belediyeden 18 milyon lira alacağı olan başka bir firma sahibi, "İşlerimizi bitirmiş olmamıza rağmen bir türlü alacaklarımızı tahsil edemiyoruz. Yıllardır bir kuruş ödemediler. Belediyede bazı görevliler bize, 'Sizin alacağınıza öncelik verdiririz. Ancak bize yüzde 10 vermeniz lazım' diyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. İş bitirmemizi yapıp, hakedişimizi teslim etmemize rağmen maalesef aylar, yıllar geçti. Bizi sürekli oyalıyorlar. Kendilerine yakın şirketlere, genel merkezden torpili olanlara öncelik tanınıyor. Bıçak kemiğe dayandı. Zor durumdayız. Yüzlerce firma alacak için sırada" şeklinde konuştu.


Geri Dön