18 / 04 / 2024

Didim turizmde hedef büyütüyor!

Didim turizmde hedef büyütüyor!

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, yaptığı açıklamada, Didim'e 2015 yılında yeni yatırımların geleceğini belirterek, bunların tamamlanmasıyla ilçenin turizmde yeni hedeflere doğru yol alacağını ifade etti




Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Didim, sahip olduğu tarihi, doğal güzellikleri daha iyi değerlendirerek ve hayata geçirilecek yeni yatırımlarla turizmdeki iddiasını artırmayı hedefliyor.


Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, yaptığı açıklamada, Didim'e 2015 yılında yeni yatırımların geleceğini belirterek, bunların tamamlanmasıyla ilçenin turizmde yeni hedeflere doğru yol alacağını ifade etti. Yatırımların, Didim'in tam anlamıyla bir "turizm kenti" olabilmesi açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Atabay, şunları söyledi: 


"Bu yıl yaklaşık 10 bin yeni nitelikli yatak kapasitesine ulaşacağız. Didim'in "turizm kenti" olabilmesi için yatak sayısının belirli bir oranda artırılması, eldeki mevcut tesislerin iyileştirilmesi ve çağa uygun hale getirilmesi gerekiyor. Konaklama tesisleriyle yeme-içme ve eğlence sektörünün çok iyi bir şekilde dengelenmesi lazım çünkü hem eğlence sektöründeki işletmelerde hem de konaklama tesislerinde talepten fazla arzın olmaması lazım. İlçemizde otellerin yanı sıra çok sayıda yazlık ev de var. Bu anlamda eğlence ve dinlenceyi birbiriyle orantılı olarak turizm anlayışı kurmamız gerekiyor."


Atabay, Didim'de turizmi, kaliteli tesislerle su sporları, doğa sporları, yürüyüşler, çevre turları, at safari gibi faaliyetlerle çeşitlendirmek ve tesisleri kış döneminde de çalışır kılmak istediklerini ancak bunun için aynı havaalanını kullanan Bodrum ve Kuşadası ile ortak hareket etmeleri gerektiğini söyledi. 


Turizmde sunulan hizmetin yanı sıra ulaşım imkanının önemine işaret eden Atabay, "Kışın yapacağımız faaliyeti iyi seçip, ona göre tesisler donatmamız lazım ancak burada önemli olan ulaşım. Ucuz uçak bulamadığınız sürece ne kadar güzel tesisler yapılırsa yapılsın, bunda başarılı olunamaz. Aynı havaalanını kullanan Bodrum, Kuşadası ve Didim'in ortak akılla hareket etmesi gerekiyor" diye konuştu.


Atabay, Didim turizminin geliştirilmesi için ayrıca tüm kurum ve kuruluşların katılımıyla "Didim Tanıtım Platformu" oluşturmayı düşündüklerini sözlerine ekledi. 



AA


Geri Dön