24 / 04 / 2024

Dikkat! Bakanlık harekete geçti! ‘Efsane Cuma' kampanyaları için önemli uyarı! 

Dikkat! Bakanlık harekete geçti! ‘Efsane Cuma' kampanyaları için önemli uyarı! 

Ticaret Bakanlığı, "Efsane Cuma İndirimleri" kampanyalarına için önemli bir uyarıda bulundu. Elektronik satış platformlarına yönelik hazırlanan kılavuzda, indirimlerde uyulması gereken kurallar belirtildi. İşte o kurallar ve diğer detaylar...



Ticaret Bakanlığı "Efsane Cuma İndirimleri" adıyla internet üzerinden yapılan kampanyalarda tüketicilerin mağdur edilmemesi için düğmeye bastı. Harekete geçen bakanlık, elektronik satış platformlarına yönelik bir kılavuz düzenledi ve bu kılavuzda indirimlerde uyulması gereken kuralları açıkladı. Buna göre, indirim sürecinde her bir ürünün indirimli fiyatının yanı sıra “30 gün içinde uygulanan en düşük fiyatı” yada “bir önceki fiyatı” da tüketicilere gösterilecek. 

İndirimli satışlarda kapsamı anlatan ifadeler okunabilir şekilde düzenlenecek. İndirim mağazadaki veya bir kategorideki bütün ürünler için geçerli olmadıkça "tümü" veya "her şey" gibi ifadelere yer verilmeyecek. 

"3 al 2 öde", "1 alana 1 bedava" yada "2. ürüne yüzde 20 indirim" gibi koşullu satışlar, indirim olarak değerlendirilmeyecek, bu satışlar indirimli ürünler kategorisinde yer alamayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön