18 / 04 / 2024

Bakanlık harekete geçti! 'efsane cuma', 'şahane kasım', 'şahane cuma' sloganları mercek altında!

Bakanlık harekete geçti! 'efsane cuma', 'şahane kasım', 'şahane cuma' sloganları mercek altında!

Ticaret Bakanlığı, Türkiye'de kasım ayında  'şahane kasım', 'efsane cuma', 'şahane cuma' gibi sloganlar kullanılarak yapılan indirim kampanyalarını mercek altına aldı.



Ticaret Bakanlığı, Türkiye'de kasım ayında  'şahane kasım', 'efsane cuma', 'şahane cuma' gibi sloganlar kullanılarak yapılan indirim kampanyalarını mercek altına aldı. Kasım ayı indirimlerine yönelik incelemelerin sonucu ocak ayında toplanacak Reklam Kurulu'nda karara bağlanacak.

 Bakanlık harekete geçti! efsane cuma , şahane kasım , şahane cuma sloganları mercek altında!

Son senelerde, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 'şahane kasım', 'yıldızlı günler' 'muhteşem cuma teklifleri' gibi sloganlar kullanılarak gerçekleştirilen ve birçok ürün çeşidinde yüksek oranlarda indirim yapıldığını iddia eden alışveriş kampanyalarına yönelik Ticaret Bakanlığı harekete geçti.

Bakanlık, yapılan indirimlerin gerçeği yansıtması ve kampanyanın hemen öncesinde indirime konu ürünlerin fiyatlarının arttırılarak kampanya döneminde çok yüksek oranlarda indirim yapıldığı algısı yaratılmaması hususları üzerinde durdu. İşte soruştırmaya ilişkin detaylar...


Geri Dön