29 / 03 / 2024

Bakanlık harekete geçti! 'efsane cuma', 'şahane kasım', 'şahane cuma' sloganları mercek altında!

Bakanlık harekete geçti! 'efsane cuma', 'şahane kasım', 'şahane cuma' sloganları mercek altında!

Ticaret Bakanlığı, Türkiye'de kasım ayında  'şahane kasım', 'efsane cuma', 'şahane cuma' gibi sloganlar kullanılarak yapılan indirim kampanyalarını mercek altına aldı.



 Bakanlık harekete geçti! efsane cuma , şahane kasım , şahane cuma sloganları mercek altında!

MİLYONLARCA ÜRÜN İNCELEMEYE ALINDI

Kasım ayı boyunca bakanlık tarafından re'sen yürütülen incelemelerin yanında, tüketicilerin şikayetleri üzerine de söz konusu kampanyalar inceleme kapsamına alındı.

Bakanlığa bildirilen şikayetler arasında kampanyalarda istenilen indirim tutar ve oranlarının gerçeği yansıtmaması, indirimli fiyatların uygulandığı tarih aralığının belirtilmemesi, indirimli olarak satışa sunulan malın stok bilgilerinin tüketicilere sunulmaması yoğunlukta yer buldu.

İNCELEME PEK ÇOK KATEGORİYİ KAPSIYOR

Re'sen ve şikayetler üzerine; teknoloji ürünlerinden kuyum ürünlerine, tekstilden kozmetiğe kadar çok sayıda ve farklı nitelikteki ürünleri kapsayacak biçimde genişletilen inceleme faaliyetleri kapsamında söz konusu firmaların beyan ettikleri indirim miktarlarının ve oranlarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığına yönelik savunmaları talep edildi. Söz konusu kampanyalar ile ilgili incelemeler sürüyor.

Mevzuat uyarınca ayda en az bir defa toplanan Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu tarafından 2023 senesinin ocak ayı içinde yapılacak toplantı ile alınan kararlara ilişkin sonuçlar paylaşılacak.

Mart-kasım ayları arasında Reklam Kurulu’nda toplam 33 indirimli satış kampanyasının karara bağlandığı ve 27’si için mevzuata aykırılıktan toplam 628 bin 586 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.

A101'de yüzde 30'a varan indirim! 1.650 gram salça 99 TL, Lipton çay 75 TL! İşte 3 Aralık 2022 fiyat listesi...

PTT 55 bin personel alımını ne zaman yapılacak? PTT KPSS şartsız personel alımı başvuruları başladı mı?


Geri Dön