25 / 04 / 2024

Dikkat! Dolar yükselişe devam ediyor!

Dikkat! Dolar yükselişe devam ediyor!

Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından takip edilen dolar kuru güne yükselişle başladı. Dolar/TL yeni güne 8,50 seviyelerinde başladı.



Yeni haftanın dördüncü işlem gününde dolar/TL, yeni güne yükselişle başladı ve hemen ardından 8,50 seviyelerinde işlem görüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL yukarı yölü hareketine devam ederek günü yüzde 1,4 artışla 8,4731 seviyesinden tamamladı.

Dikkat! Dolar yükselişe devam ediyor!

Dolar/TL, yeni haftanın dördüncü işlem gününde güne 8,50 seviyelerinde başladı. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,60 artışla 10,07 liradan, sterlin/TL de yüzde 0,48 değer kazanarak 11,72 liradan satışa sunuluyor.

Dolar endeksi yatay seyrine devam ederken  92,7 seviyesinde işlem görüyor. Avro/dolar paritesi ,ise önceki kapanışın hemen üzerinde 1,1820'den işlem görüyor.

Analistler, merkez bankalarının küresel bazda dalgalanmalarının ardından dolar kurunun gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ettiğini söylediler.

Dikkat! Dolar yükselişe devam ediyor!

Dolar endeksinde 93 seviyesinin direnç konumunda olduğunu belirten analistler, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bugünkü toplantısında aldığı kararlar ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini belirtti.

Analistler, ECB'nin faiz oranlarını değiştirmesinin beklenmediğini belirterek, uygulamada bazı tahvil alım programlarını düşürmeye yönelik adım veya talimatların takip edileceğini kaydetti.

Dolar/TL yükselişe geçti!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön