29 / 03 / 2024

Dikmen Vadisi 3. Etap projesi 10 Ekim'de açılıyor!

Dikmen Vadisi 3. Etap projesi 10 Ekim'de açılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Dikmen Vadisi 3. Etap Projesi 10 Ekimde açılacak



Dikmen Vadisi Projesi'nin 1. ve 2. etabının devamı niteliğindeki Dikmen Vadisi Konut ve Çevre Geliştirme Projesi 3. Etabının inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla bölge daha modern bir yaşam merkezi alanına dönüştürüldü. 3. etapta modern konutlar, sosyal donatılar ve rekreasyon alanları yer alıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaptığı açıklamada, Dikmen Vadisi Projesi'nin hayata geçmesiyle başkentin orta yerinin gecekondulardan arındırılarak, sağlıklı yaşam alanlarına dönüştürüldüğünü ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak, başkenti bu sağlıksız ve çarpık yapılaşmadan kurtaracak, kentsel dönüşüm projelerini uygulamaya başladıklarını bildiren Gökçek, başkentin farklı noktalarında uygulamaya koydukları bu projelerden birinin de etap etap başarılı bir şekilde yapımını sürdürdükleri Dikmen Vadisi
Projesi olduğunu kaydetti.

Sürekli göç alan büyükşehirlerin en önemli sorunlarından birisinin de plansız, programsız, denetimsiz bir şekilde ortaya çıkan yapılaşma olduğunu ifade eden Gökçek, nüfusun artması, sürekli göç alınması sınırlı miktarlardaki açık ve yeşil alanların yok olmasına, kent merkezlerinde, kentin giriş-çıkış noktalarında denetimsiz, çarpık ve sağlıksız konutların inşa edilmesine neden olduğunu belirtti.

Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 6 kilometre uzunluktaki bir vadi alanının 5 ayrı etap halinde yeniden planlandığını vurgulayan Gökçek, gecekondulardan oluşan vadinin etaplar halinde yeniden inşası için öncelikle burada oturan hak sahipleriyle sözleşme imzaladıklarını, ardından tahliyelerini sağladıklarını bildirdi. Gökçek, 3. etabın ihalesinin yüzde 56,56 ile gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bu sayede projenin tamamen kendini finanse ettiğini kaydetti.

PROJENİN KAPSAMI
Dikmen Vadisi 3. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında toplam 1134 konut yapıldı, bunlardan 303'ü hak sahiplerine verildi. Geri kalan 831 konuttan büyükşehir belediyesinin payına düşenlerinin satışının gerçekleştirildi. Dikmen Vadisi Projesi kapsamında konut ve rekreasyon alanlarının yanı sıra vadinin pis su ve yağmur suyunu taşıyacak, mevcut binaların 60 metre altından geçen tünel inşa edildi; ayrıca 2 adet su deposu yapıldı. Vadinin Hoşdere girişinde üst geçit, Hoşdere ve Dikmen yakasını birbirine bağlayan 130 metre uzunluğunda çelik köprü yapıldı.

Dikmen Vadisi 3. Etap Projesi'nde de yeşil ve rekreasyon miktarı toplam 320 bin metre kare olarak planlandı. Bu alanın 200 bin metre karesi yeşil, 120 bin metre karesi ise sert zemin ve yapısal alan olarak değerlendirildi. Bu yeşil alanda 6 bin 500 adet ağaç ve ağaççık dikilerek yepyeni bir yeşil alan oluşturuldu. 264 bin tane de çalı dikilen alanda 6 bin 500 adet çiçek uygulaması yapıldı. Rekreasyon alanında kafeler, çocuk oyun köyü, spor sahaları, idari binalar, tuvalet binaları ve 325 araçlık 3 ayrı noktada otopark yer alıyor.

Gezinti gezinti ve dinlenme alanlarını yanı sıra içinde bisiklet yolunun da bulunduğu spor yerleri yer alan vadide yapay tırmanış duvarı da bulunuyor. Düzenleme kapsamında proje çerçevesinde sosyal ve sportif alanların yanı sıra 800 kişilik oturma alanı bulunan üzeri mebran örtülü amfi ile 200 metrekare konser salonu yapıldı.
A.A


Geri Dön