23 / 04 / 2024

Dinar'da yıkım başladı!

Dinar'da yıkım başladı!

Suçıkan Mahallesinde bulunan boşaltılmış evlerin yıkımına belediye tarafından başlandı Suçıkan Mahallesinde ikamet eden vatandaşların hak sahibi olduğu, kentsel dönüşümle yapılan 110 konutlara taşınma işlemi tamamlandı.



Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Suçıkan Mahallesinde bulunan boşaltılmış evlerin yıkımına belediye tarafından başlandı Suçıkan Mahallesinde ikamet eden vatandaşların hak sahibi olduğu, kentsel dönüşümle yapılan 110 konutlara taşınma işlemi tamamlandı. Hak sahiplerinin 110 konutlara taşınmasıyla birlikte Suçıkan Mahallesinde boşalan binaların yıkım işleminin alınan güvenlik tedbirleri ile birlikte starü verildi. 

Yıkım çalışmasında Dinar Belediyesi îmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Atölye Amirliği, İtfaiye ekipleri ve Zabıta ekipleri gözetiminde geniş güvenlik önlemleri alınarak, Tedaş görevlileri tarafından da elektrik kesintisi yapılarak yıkım başladı. 

TOKİ tarafından yeni konutlar planlanıyor Atölye amirliğine bağlı iş makineleri tarafından yıkılan binaların molozlan ve hafriyat atıkları Dinar - Çivril yolu üzerinde bulunan vahşi çöp depolama alamna belediye kamyonları ile götürülüyor. Yapılan çalışmaları Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek yerinde takip ve koordine ediyor. Yıkımı yapılan alana Dinar Belediyesi -  TOKİ  ortaklığı ile teras evler ve dört katlı sekiz daireli konutlar yapılması planlanıyor. 


Ana Haber Gazetesi


Geri Dön