29 / 03 / 2024

Jolie-Pitt çiftinin şatosu 112 milyon TL değerinde!

Jolie-Pitt çiftinin şatosu 112 milyon TL değerinde!

Dünyanın en pahalı yazlık evleri yakından tanıdığımız isimlere ait. George Clooney’nin İtalya’daki villası 74 milyon TL



Aspen’den Güney Fransa’ya kadar ünlülerin tatil evleri en münhasır bölgelerde bulunuyor. Çiftlik evinden küre şeklindeki evlere kadar ünlülerin tercihleri farklılık gösterse de, en pahalısından hiç vazgeçmiyorlar. Örneğin George Clooney’nin İtalya’nın Laglio köyünde bulunan 18’inci yüzyıldan kalma villası 40 milyon dolar (yaklaşık 74 milyon TL) değerinde. Como Gölü yakmlanndaki tatil evinde, Clooney’nin günde 1-2 saatini geçirdiği bir spor salonu ye havuzu var. 2002’de satın aldığı ev için ünlü aktör “Hayatımda yaptığım en iyi şey” demişti. Clooney’nin genel olarak kullandığı evi ise, 1995’te satın aldığı Los Angeles’ta bulunan 683 metrekarelik villa. 


18 milyar dolarlık servetiyle ABD’nin sekizinci sıradaki zengini olan New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ise, "milyoner evleri” olarak bilinen Bermuda Adalan’ndaki villasında, eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile komşu. John Travolta’nın Florida’daki malikânesi ise kısmen ev, kısmen havalimanı sayılabilir. Zira tutkulu bir pilot olan Travolta Boeing 707 uçağını evinin “garajına” park ediyor.


Sırf ışıklandırmaya 3 milyon TL


Brad Pitt ile Angelina Jolie’nin Güney Fransa’da bulunan 35 yatak odalı şatosunun değeri ise tam tamına 60 milyon dolar, yani 112 milyon TL. Çift, evin sadece ışıklandırması için 1.6 milyon dolar (3 milyon TL) harcadı. Şatoyu yenilemek için yaptıkları toplam masraf ise 32 milyon dolan (59 milyon TL) buldu. Colorado’daki villasının değeri 46.5 milyon dolar civarında olan Teksaslı Enerji Kralı Kelcy Warren ve Florida’daki 100 milyon dolarlık bir villayı ABD’li ünlü işadamı Donald Trump’tan satın alan Rus gübre milyarderi Dmitry Rybolovlev de yine şanslı isimler arasında. 



Taraf



Geri Dön