26 / 04 / 2024

Katar, 2022 Dünya Kupası'na 100 milyar dolarlık bütçe ayırdı!

 Katar, 2022 Dünya Kupası'na 100 milyar dolarlık bütçe ayırdı!

Deloitte, bölgede enerji, eğitim, sağlık, ulaşım ve ekononik kalkınmanın diğer kritik sektörlerinde tahmini 500 milyar dolarlık yatırım imkânı olduğunu belirtti



Körfezdeki inşaat projeleri göz kamaştırıyor


Körfez ülkelerindeki inşaat sektörü küresel ekonomik krizn etkilerinden tam olarak kurtulamasa da Suudi Arabistan, Katar, Abu Dabi (Birleşik Arap Emirlikleri) ve Irak’ta halen ciddi iş imkânları bulunduğu bildirildi.


Deloitte Ortadoğu tarafından yayınlanan ‘Körfez İşbirliği Korseyi İnşaat Güçleri - Öğrenilecek Beş Ders’ adlı rapora göre müteahhitler için en büyük imkânların bulunduğu alanlar sosyal ve ulaşım altyapısı ile petrol ve gaz sektörlerindeki projeler. Deloitte, bölgede enerji, eğitim, sağlık, ulaşım ve ekononik kalkınmanın diğer kritik sektörlerinde tahmini 500 milyar dolarlık yatırım imkânı olduğunu belirtti. 


2022 Dünya Kupası’na hazırlatan doğal gaz zengini Katar, altyapısı için 100 milyar dolarlık bütçe ayırmış durumda. Suudi Arabistan ise önümüzdeki 10 yıl boyunca altyapı projelerine 400 milyar dolar harcamayı planlıyor. Raporda ayrıca dev projelerde müteahhitler adına ciddi boyutlarda iş imkanı bulunmasına rağmen proje sponsorlarının likidite problemi ve borçlarla uğraşmak durumunda olduğu hatırlatıldı. Uzmanlar, 2011' ilk çeyreğinde 40 milyar dolarlık projenin ihaleye verildiğini ve bunun yüzde 47'sin de enerji sektöründe olduğunu söyledi.


Akit



Geri Dön