18 / 04 / 2024

Divan Talya Oteli için 20,5 metre yüksekliğe kadar imar izni çıktı!

Divan Talya Oteli için 20,5 metre yüksekliğe kadar imar izni çıktı!

Antalya'da Mayıs ayında kapılarını kapatan Akdeniz'in ilk 5 yıldızlı oteli Divan Talya için Muratpaşa Belediyesi'nden 5 kat, 20.5 metre yüksekliğe kadar imar izni çıktı.



Antalya'da Mayıs ayında kapılarını kapatan Akdeniz'in ilk 5 yıldızlı oteli Divan Talya için Muratpaşa Belediyesi'nden 5 kat, 20.5 metre yüksekliğe kadar imar izni çıktı. 

Grubun 7 kat ve 25.54 metre yükseklik talebi reddedilirken, CHP'li Belediye Meclisi Üyesi Figen Çalıkuşu, Divan Talya'nm 17,5 metre yükseklik hakkı bulunduğunu belirterek karara itiraz etti.


Muratpaşa Belediyesi'nin Aralık ayı meclis toplantısının ikinci oturumu yapıldı. Toplantıda, 15 Mayıs 2013'te kapılarını kapatan ve yeni otel için Muratpaşa ve Büyükşehir belediye meclislerinden onaylanacak imar planlarını bekleyen Divan Talya'nm durumu görüşüldü. Mecliste Divan Talya Otel'in imar planları komisyondan geldiği haliyle 5 kat ve 20.5 metre yüksekliğe imkan tanıyan şekliyle onaylandı. Karar oy çokluğuyla alındı. 

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Deniz Fırat Budak, Divan Talya grubunun, 7 kat yükseklikte ve 25.5 metreye kadar yükselen bir plan önerisi getirdiğini söyledi. Bununla birlikte plan notlarında 10 ayrı düzenleme talebi bulunduğunu kaydeden Budak, "Yaptığımız düzenlemeyle inşaat emsal oranını öneri planda olduğu gibi kabul ederken yüksekliği 5 kat ve 20.5 metreyle sınırladık" diye konuştu. 


Oylamada Ak Parti grubuyla birlikte CHP içinden 5 ret oyu çıktı. Ret veren meclis üyelerinden Figen Çalıkuşu, Talya Otel'in hakkının 17,5 metre yükseklik olduğunu savundu. Divan Talya Otel'le ilgili 5- 6 mahkeme kararı bulunduğunu ve Danıştay'da görülen davalara da Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) bilim insanlarının hazırladığı raporlarda bu yüksekliğin sabit olarak ortaya çıktığını belirten Çalıkuşu, şunları söyledi: "Muratpaşa Belediye Meclisi olarak 3 Eylül 2010 tarihinde 17,5 metre yükseklikle bir plan yaptık. Bu plan Büyükşehir Belediyesi'ne gitti. Fakat Büyükşehir 3 aylık zaman içinde bir karar almadan uygulama imar planını Muratpaşa Belediyesi'ne geri gönderdi. Sonrasında benim de müdahil olduğum yeni bir dava süreci başladı. Bu davada yürütmeyi durdurma kararı alındı. Önerim Danıştay'da bu dava devam ederken işlem yapmayalım noktasında oldu. Fakat kabul görmedi."


Antalya Son Haber Gazetesi


Geri Dön