27 / 04 / 2024

Diyarbakır Bismil'de 7.1 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Diyarbakır Bismil'de 7.1 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Bismil Milli Emlak Şefliği, Diyarbakır Bismil'de yer alan gayrimenkulleri 7 milyon 105 bin 495 TL bedelle satışa çıkardı.



 

Bismil Milli Emlak Şefliği, Diyarbakır Bismil'de yer alan gayrimenkulleri satışa çıkardı. Şentepe ve Fatih mahallelerinde yer alan gayrimenkullerin satış bedeli 7 milyon 105 bin 495 TL olarak belirlendi.


TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR
Bismil Milli Emlak Şefliğinden:

Diyarbakır Bismil de 7.1 milyon TL ye satılık 2 gayrimenkul!


1. Diyarbakır ili Bismil İlçesinde bulunan ve yukarıda tapu kaydı ve nitelikleri belirtilen mülkiyeti Hazineye ati taşınmazlar 2886 sayılı yasanın 45.maddesi uyarınca Açık Teklif usulü ile Bismil Hükümet Konağı 1.katında hizmet veren Milli Emlak Şefliğinde satışı yapılacaktır.
2. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için;
 a) 2886 sayılı yasanın 26. maddesinde sayılan teminatlardan geçici teminat alındısı veya banka teminat mektubu (teyid yazısı ile birlikte)
 b) Gerçek kişilerin TC kimlik numarasını bildirmeleri ile nüfus cüzdanı sureti vermeleri, tüzel kişilerin vergi kimlik numarasını bildirmeleri
 c) Tüzel kişilerin idari merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden yada siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin kayıtlı olduğuna dair belge ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş vekaletnameyi vermeleri zorunludur.
 ç) Tebligat için Türkiye”de adres göstermeleri
 d) İhaleye vekaleten katılacakların temsilen yetkili olduklarına dair noter tasdikli vekaletnameyi ihale saatine kadar ihale komisyonuna teslim etmeleri gerekmektedir.
3. Hazine taşınmazının satışı KDV”den muaf olup 5 (beş) yıl süreyle emlak vergisine tabi değildir.
4. Posta ile yapılacak tekliflerde ihale saatine kadar ihale komisyonu başkanlığına ulaşan ve iadeli taahhütlü gönderilen teklif mektupları kabul edilecek olup, postadaki gecikmeden idaremiz sorumlu değildir.
5. İhaleye çıkartılan taşınmazlara ait bilgiler ile ihale gün ve saati yukarıda belirtilmiştir.
6. Satış ihalesine ilişkin şartname mesai saatleri içerisinde Milli Emlak Şefliğinden ücretsiz olarak görülebilir.
7. 2 sıra nolu taşınmazın üzerinde 49 adet iskanı alınmamış asma katlı dükkan bulunmakta olup, bu yapıya ilişkin Asgari Levazım Bedeli ile ilgili olarak Bakanlığımızın (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) 2015/1 sayılı Genelgesi doğrultusunda işlem yapılacaktır.
8. İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
9. İhale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir.
İLAN OLUNUR.


Geri Dön