27 / 04 / 2024

Diyarbakır Havalimanı ne zaman açılacak?

Diyarbakır Havalimanı ne zaman açılacak?

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası ve pist genişletme projesi eylül sonunda tamamlanacak. 236 milyon TL maliyetli proje, Diyarbakır'ı dünyaya uçuracak.



Diyarbakır'ı beş kıtaya uçuracak olan proje için geri sayım başladı. Güneydoğu'yu uluslararası uçuşlarla dünyaya bağlayacak olan Diyarbakır'daki pist genişletme ve yeni terminal binası çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Diyarbakır Havalimanı, eylül sonunda hizmete girecek olan proje ile uluslararası uçuşlara açılacak. Açılışı, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması planlanıyor.


MAYINLAR TEMİZLENDİ


236 milyon TL'lik projenin eylül sonunda açılması planlanırken, mevcut havalimanındaki bina ve apron yetersizliği de aşılmış olacak. Hava Kuvvetleri'nin 'atış alanı' olarak kullandığı 1.1 milyon metrekarelik alan, bu iş için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredilmişti. Buradaki mühimmat ve mayınlı alanlar da özel bir çalışmayla temizlenmişti.


5 MİLYON YOLCU KAPASİTESİ


Yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binasının tamamlanmasıyla, Diyarbakır sadece  Ankara  ve İstanbul'a değil, dünyanın dört bir yanına seferlerle bağlanmış olacak. Halen umre ve hac dönemleri dışında Diyarbakır'dan yurtdışına uçuş yapılmıyor. 87 bin metrekare kapalı alana sahip terminal binasında 6 köprü ve bin 38 araçlık kapalı otopark, arıtma tesisi ve ısı merkezi yer alacak. Yeni apron sayesinde, 10 uçak aynı anda yolcu indirip bindirecek.


Günde 100 uçak 


GÜNDE 100 uçak seferi düzenlenebilecek havalimanından özellikle Avrupa ülkeleri ve komşu ülkelerine gidiş geliş kolaylaşacak. Terminal binası, günlük 10 bini aşkın yolcuya hizmet verecek.



Akşam


Geri Dön