27 / 04 / 2024

Diyarbakır Stadı'nın yüzde 92'si tamam!

Diyarbakır Stadı'nın yüzde 92'si tamam!

Diyarbakır'da çalışmaları tam gaz devam eden stadyumum yüzde 92'si tamamlandı. 33 bin seyirci kapasiteli olacak stat aynı zamanda engelli dostu da olacak.



Diyarbakır'ın UEFA ve FIFA standartlarında inşa edilen modern stat çalışmaları hızla devam ediyor. Anadolu Ajansı'ndan Bestami Bodruk'un haberine göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca Kayapınar'da hayata geçirilen stat 33 bin seyirci kapasitesine sahip. Anadolu Ajansı'ndan Bestami Bodruk'un haberine göre, stadın yüzde 92'si tamamlandı.

 

Diyarbakır Stadı'nda skorbord, restoran, kafeteryalar, VIP salonları, televizyon yayınlarının yapılacağı bölümler, basın bölümü, otoparklar, seyirci ve sporcu girişi gibi alanlar yer alacak.

 

Diyarbakır Stadı nın yüzde 92 si tamam!


Engelli dostu stadyum

Diyarbakır Stadı'nda konfor için tüm detaylar düşünüldü. Engelli dostu olacak olan stat alanına girişte kendileri için ayrılan yerlere araçlarını park eden engelli vatandaşlar, rampa ve farklı noktalarda bulunan 21 asansörü kullanarak istedikleri katta karşılaşmaları izleyebilecek.

 

Diyarbakır Stadı nın yüzde 92 si tamam!


Diyarbakır Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Takım Antrenörü Erol Taş, "Yeni stat spor, turizm ve ekonomiye katkı sağlayacak. Otoparkta engelliler için oluşturulan alanlardan dolayı çok memnun olduk. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

 

Diyarbakır Stadı nın yüzde 92 si tamam!


Geri Dön