18 / 04 / 2024

Diyarbakır'da Ortadoğu İnşaat Fuarı açıldı!

Diyarbakır'da Ortadoğu İnşaat Fuarı açıldı!

Diyarbakır'da bugün Ortadoğu İnşaat ve Ortadoğu Belediye İhtiyaçları Fuarı açılacak. TÜYAP öncülüğünde bugün açılacak olan Ortadoğu İnşaat ve Ortadoğu Belediye İhtiyaçları Fuarı'nın programı düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.



TÜYAP öncülüğünde bugün açılacak olan Ortadoğu İnşaat ve Ortadoğu Belediye İhtiyaçları Fuarı'nın programı düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Dedeman Otel'deki basın toplantısına, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOP) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Başkanı Celalettin Birtane, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkan Yardımcısı Şehmuz Ayan ile Diyarbakır'daki kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, fuarın ismini özellikle Ortadoğu olarak koyduklarını, fuarı ve Diyarbakır'ı bir merkez yapmak istediklerini kaydetti. Diyarbakır'da 7. kez gerçekleştirecek olan Ortadoğu İnşat Fuarı'nın Türkiye ekonomisinde önemli bir paya sahip olduğunu vurgulayan Alagöz, "Ortaya çıkacak iş hacmi ile hem inşaat sektörüne hem de ülke ekonomisine katkı sunacaktır" diye belirtti. Alagöz, bölgedeki misyonlarının farkında olduklarını ve 80'e yakın firma, firma temsilcisinin, ürün ve hizmetlerini 4 gün boyunca ziyaretçiyle buluşturacaklarını, şehrin ticari ve ekonomik gelişimlerini sağlayabilmeleri için de çalışma içinde olacaklarını kaydetti. 


Alagöz, 7 Mayıs 2015 tarihinde kapılarını açacak olan Ortadoğu Belediyeler İhtiyaç Fuarı'nda belediyelere mal ve hizmet üreten lider firmalarla belediyelerin buluşmasının sağlanacağını, çağdaş kent yaşamı için ihtiyaç duyulan hizmet ve projeleri kapsayan teknolojik yenilikler ve ekipmanların sergileneceğini söyledi. 


Öte yandan, bugün açılışı gerçekleşecek fuar kapsamında, Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi tarafından "6331 sayılı iş güvenliği ekipmanlarının kullanımında sağlık ve güvenlik şartları yönetmeliği" ve Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü tarafından "Betonarme yapıların illerin teknoloji malzemeler ile güçlendirme" konulu panellerin düzenleneceği belirtildi. 


Güney Doğu Ekspres


Geri Dön