25 / 04 / 2024

Diyarbakır’daki kamu kurumları kiraya çıkıyor!

Diyarbakır’daki kamu kurumları kiraya çıkıyor!

Diyarbakır’da, onlarca kamu kurumu plazalarda ya da tarihi binalarda kirada. Kurumlar, kamuya ait boş binalara “imar ruhsatı yok” gerekçesiyle girmek istemiyor.



Diyarbakır’da, onlarca kamu kurumu plazalarda ya da tarihi binalarda kirada. Kamuya ait boş binalara imar ruhsatı yok” gerekçesiyle girmek istemeyen kurumlar, 7 katlı, altında dükkanların, üste ise 17 dairenin bulunduğu binada kira veriyor. 

Güneydoğu Güncel Gazetesi'nde yer alan habere göre, mahalle sakini Şeyhmus Okşit, Yenişehir Belediyesi'nin taşınmasından sonra binanın boş kaldığını söyledi. Okşit, “Ondan sonra bina hırsızların, tinercilerin, balicilerin ve uyuşturucu kullananların mekanı oldu. Şikayetlerimiz üzerine Vakıflar Bölge Müdürlüğü gelip etrafını demir saçla kapattı, ama hâlâ gelip içine giriyorlar. Şu anda da bu durum devam ediyor. Binanın bodrum katı pis su ile dolmuş. Bu pis sudan dolayı, mahallede kötü koku, haşere ve sineklerin çıkmasına neden oluyor. Belediye 3-5 günde gelip ilaçlama yapıyor. Hepsi lağım suyu” şeklinde konuştu.

Durumdan mahalle sakinlerinin şikayet ettiğini söyleyen Okşit, birkaç kurumun gelip binaya baktığını ama kimsenin binaya girmediği açıkladı. Okşit son olarak, “Böyle bir binanın yıllardır böyle boş kalması yazık. Bina komple boş vaziyettedir. Neden kimsenin binaya girmek istemediğini bilmiyoruz. Birçok kurum kiraya para harcarken bir kamu mülkiyeti böyle heba ediliyor.” açıklamasında bulundu.


Geri Dön