20 / 04 / 2024

Doğa Koleji, 22 FEN-TEK lisesi açacak!

Doğa Koleji, 22 FEN-TEK lisesi açacak!

124 kampüsü olan Doğa Koleji, Fen ve Teknoloji (FEN-TEK) liseleri açmaya hız verecek. Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle "Bu yıl 22 FEN-TEK açarak 150 milyon TL'lik yatırım yapacağız" diyor. Üç yılda FEN-TEK sayısı 100'e çıkacak.



İnşaat şirketi Metal Yapı'nın 2016 yılında satın aldığı Doğa Koleji, yeniden yapılanma sürecinde. Müfredatta değişliklere giden kuruluş, yabancı dil eğitimine, teknolojiye ve akademik başarıya ağırlık veriyor. Yeni eğitim - öğretim yılında üstün zekalı çocuklara yönelik bir program uygulamaya başlayacak olan Doğa, Türkiye'nin dört bir yanına dağılan 124 kampüsten oluşan zincirine, yeni yapılar ve yeni halkalar da ekliyor. Öyle ki 2017-2018 eğitim - öğretim yılında. Fen ve Teknoloji (FEN-TEK) liseleri açmaya hız verecek. Bu yıl 22 FEN-TEK Lisesi açmayı planlayan eğitim kuruluşu, bu sayısı önümüzdeki üç yılda 100'e çıkarmayı planlıyor. Geçen yıl 1,2 milyar TL ciroya ulaşan ve bu yıl 1,5 milyar TL ciro hedefleyen Doğa Koleji'nin genel müdürü Ali Rıza Lüle ile yeni eğitim -öğretim yılı öncesinde hem yeni yatırımlarını hem de sektörü Ekonomist Dergisi'nden Özlem Bay Yılmaz ile konuştu. 

1-) Doğa Koleji 2016 Ağustos ayında Metal Yapı bünyesine geçti. Sizin gelişiniz ne zaman oldu?
Ben de Aralık 2016'da ayında göreve başladım. Birtakım değişikliklere gittik. Bunların başında da programda yaptığımız değişiklikler vardı. Materyalleri hazırladık, programın içeriğini/ değiştirdik, yabancı dil saatlerini artırdık. Teknoloji olmadan da başarılı olmak mümkün değil. Bundan yola çıkarak dünyanın geleceği olan kodlamaya ağırlık verdik. Kodlama derslerini 5 yaştan itibaren koyduk. Kodlamayı oyunlarla veriyoruz. Bu derse de 'kodlama ve robotik' diyoruz.

2-) Doğa Koleji'nde bir dönüşüm yaşandığını söyleyebilir miyiz?
Evet. Pek çok alanda bir dönüşüm söz konusu. Mesela, eğitim sektöründe bugün bizim kadar materyal üreten başka bir kuruluş yok. Materyallerimizin yaklaşık yüzde 75-80'ini biz üretiyoruz. 3 yaştan 12'inci sınıfa kadar kullandığımız materyalleri kendi bünyemizde üretiyoruz. Bu materyalleri, Boğaziçi, İstanbul ve Marmara Üniversiteleri ile birlikte hazırlıyoruz.

3-) Diğer eğitim kurumlarının pas geçtiği hangi sistemleri öne çıkarıyorsunuz?
Öncelik verdiğimiz sistemlerin başında 'akran öğrenmesi' geliyor. 3- 17 yaş arasında 'akran öğrenmesi' çok önemli. Bütün müfredatımızda buna vurgu yapıyoruz. Hem öğrenme miktarını hem de kalıcılığını artıran bir yöntem bu. Lise ayağını ise proje modeli olarak uyarladık. 


Geri Dön