25 / 04 / 2024

Doğa Turizmi Paneli'nde turizm masaya yatırıldı!

Doğa Turizmi Paneli'nde turizm masaya yatırıldı!

DOGAKA desteği ile gerçekleşen Doğa Turizmi Paneli'nde konuşan DOGAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan oluşan Bölgeyi turizm için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.



Bölge turizmi masaya yatırıldı. Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın içinde olduğu bölgede mevcut kaynakların en iyi bir şekilde kullanılmasını hedefleyen ve bu yönde projeler geliştiren Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Osmaniye'deki son toplantı ile bu yönde önemli mesajlar verdi, yapılacaklara işaret etti. 


Osmaniye'de gerçekleşen son toplantıda, doğa turizmi zenginliklerine ve potansiyele işaret edilirken, bu konudaki en net mesaj, DOGAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız tarafından verildi. 


DOGAKA'nın tarım, ticaret, taşımacılık ve teknoloji sektörlerinin yanı sıra turizm sektörünü de hedef sektör olarak belirlediğini ifade eden Yıldız; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan oluşan Bölgeyi turizm için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti. 


DOGAKA'nın 2011 yılında "Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı"nı hayata geçirdiğini de belirten DOGAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Yönetim Kurulu kararı ile 2015 yılının Turizm Yılı olarak ilan edilmesinin planlandığını söyledi. 


Programın devamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürü Ethem Boz da söz alarak, son yıllarda Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatı ile, tüm illerde "Doğa Turizmi Master Planı" çalışmalarına başlanıldığını, tüm illerde taslak planların hazırlandığını ve Osmaniye'nin taslak planının ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerine sunulduğunu iletti. 


Tamer Yazar Toplam rezervde azalma TCMB'nin 19 Aralık'ta 127 milyar 345 milyon dolar olan toplam rezervleri, brüt döviz rezervlerindeki 895 milyon dolarlık azalışla 26 Aralık'ta 126 milyar 450 milyon dolara geriledi. Altın rezervleri ise 26 Aralık haftasında bir önceki haftaya göre değişim göstermeyerek 20 milyar 135 milyon dolar seviyesinde kaldı. 


Kanun zaman kaybedilmeden çıkarılmalı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yılda TBMM'de ilk olarak Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşülmesini beklediklerini bildirdi. Palandöken, yazılı açıklamasında, küçük esnaf ve sanatkarın sorunlarının giderilmesi için perakende sektörünün kurallarını düzenleyen Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın zaman kaybedilmeden çıkarılması gerektiğini ifade etti. 

Antakya Gazetesi


Geri Dön