25 / 04 / 2024

Trabzon Yatırım Adası projesi masaya yatırıldı!

Trabzon Yatırım Adası projesi masaya yatırıldı!

“Marka Şehir Trabzon Strateji' çalıştayı sonuç raporu doğrultusunda Trabzon’da yapılan toplantıda şehrin geleceği masaya yatırıldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odaı Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yatırım adasıyla ilgili açıklama yaptı...




Trabzon’un Arsin ilçesinde yapılması planlanan yatırım adası ve endüstri bölgesi projesi toplantısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirildi. İşadamlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti MKYK üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Koray Turan hazır bulundu.



Toplantıda katılımcılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Arsin’de çok güzel bir Trabzon birlikteliği yaşandığını ifade ederken, “Burada çok güzel bir Trabzon birlikteliğini ortaya koyan, 78 milyon Türkiye’nin aziz milletinin beraberliğini, kol kola omuz omuza olduğumuzu ortaya koyan bu topluluğun hizmetkârı olmakla şeref duyuyoruz” dedi.


Arsin’de yatırım adası ve endüstri bölgesi kurulması için yapılan çalışmaları ve bundan sonraki yol haritasını özetlenen Gümrükçüoğlu, “Sayın valimizin mülki amirliğindeki destekleri ile birlikte Arsin yatırım adası ve endüstri bölgesi için yaptığımız çalışmaların şimdiki aşaması şudur: Konu, Arsin Belediye Meclisi’nde görüşülmüş, kabul edilerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne iletilmiştir. İl Müdürlüğü, bunu imar planına ve çevre düzeni planına yerleştirilmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne göndermiştir. Bundan sonra yapılacak olan Sayın Bakanımızın destekleri ve takibi ile birlikte yasal düzenlemenin yapılması ve yasal düzenleme sonrasında da Sayın TTSO Başkanının ifade ettiği gibi yatırımın başlatılmasıdır. Biz bu konuda başta Sayın Bakanımız Fikri Işık’a, AK Parti MKYK üyesi ve Trabzon Milletvekilimiz Sayın Süleyman Soylu’ya, Trabzon milletvekillerimiz Sayın Muhammet Balta’ya, Sayın Ayşe Sula Köseoğlu’na, Sayın Adnan Günnar’a ve seçileceklerine yürekten inandığımız milletvekili adaylarımız Sayın Salih Cora’ya ve Sayın Ergin Aydın’a diyoruz ki; ‘biz, sizlere güveniyoruz. Bu büyük hizmeti Trabzon’a getireceğinize inanıyoruz” dedi.


658 TRİLYONLUK İŞE BAŞLAYACAĞIZ

Konuşmasında Trabzon’un 2014 yılında yapılan mahalli idareler seçimleriyle birlikte büyükşehir statüsüne kavuştuğunu hatırlatan başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Trabzon, 2014 mahalli seçimleriyle büyükşehir olmuştur. Trabzon’un büyükşehir olmasının ardından faaliyetlerine başlayan Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TİSKİ) önünde 342 onaylı projesi vardır ve bu projelerin toplam tutarı 658 trilyondur. TİSKİ’nin 2014-2015 proje harcaması 151 trilyondur. Yolda, betonda asfaltta engebeli bir bölge olan Trabzon’umuzda bu sene itibariyle 324 bin ton asfalt gerçekleştirilmiş ve yine 20 trilyonluk beton yol yatırımı gerçekleştirilmiş olacaktır. Her yıl 100 trilyonluk asfalt ve beton yatırımını Trabzon’umuza kazandıracağımızı ifade ediyorum. İnanıyorum ki beş yılın sonunda hiçbir mahallemiz ‘benim yolum yapılmadı, benim suyuma bakılmadı’ demeyecektir. Bunu en başta aziz milletimizin, onların ortaya koyacağı istikrarın sayesinde yapacağız. Hükümetimizin istikrar içinde yapacağı çalışmalarla vereceği desteklerle bunları yapacağız. Gün bunun günüdür, seçim bunun seçimidir. Yatırım adasını trabzon’a kazandırmakta en büyük destekleri veren Sayın Bakanımız Işık’a milletvekillerimize, adaylarımıza, il başkanımıza son derece güveniyor ve Trabzon adına teşekkürlerimize sunuyoruz. 

TRABZON 13 YILDA 15 MİLYAR TL YATIRIM ALDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Trabzon’un Türkiye’de farklı bir şehir olduğunu ifade ederek, “Bende bir Trabzonlu damadıyım. Trabzon şuanda AK Parti iktidarıyla son 13 yılda çok büyük bir atılım yaptı. Büyük mesafe aldı. 13 yılık sürede yaklaşık 15 milyar TL yatırım almış. Adeta Trabzon bölgesinin şaha kalkan illerinin başında geliyor. Trabzon’da büyük bir azim var. Trabzon’da büyük bir kararlılık var. Üretime ve yatırıma yönelik arzu v istek var. Problem bu arzu ve isteği karşılayacak alanımız yok, mekanımız yok. Var olan organize sanayi bölgesi. Bir tanesi Türkiye’nin en güzel organize sanayi bölgelerinden bir tanesi” şeklinde konuştu. 

YATIRIM ADASI OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ

 “Doğalgaz konusunda Türkiye’deki 23 tane organize sanayi bölgemizde ilk etapta doğalgaz getirmenin gayreti içerisindeyiz” diyen Bakan Işık, “Doğalgaz yok diye organize sanayi bölgelerine yatırımcı gelmekte zorlanıyor. Yatırımcı gelmeyince doğalgaz tüketimi oluşmadığı için doğalgaz gelmiyor. Bunu kırmamız gerekiyordu. Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile oturduk yoğun bir çalışma yaptık. 23 sanayi bölgesine doğalgaz getirme ile ilgili bir projeyi şuanda Bakanlar kuruluna getirme noktasına geldik. Trabzon’da keşke yatırım adasına ihtiyacımız kalmasaydı. Düz ovalarımız olsaydı. Yeteri kadar sanayi alanımız olsaydı. Böyle bir alan yok. Böyle bir alanı oluşturmak zorundayız” diye konuştu.

 


Trabzon Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön