19 / 04 / 2024

Doğal gaz faturasıyla ilgili bilinmeyen detay! Bunu yaparsanız paranızın yarısı cebinizde kalıyor

Doğal gaz faturasıyla ilgili bilinmeyen detay! Bunu yaparsanız paranızın yarısı cebinizde kalıyor

Havaların soğumasıyla birlikte kombiler açıldı. Yüksek fatura ile karşılaşmak istemeyen vatandaşlar, doğal gaz faturasını düşürebilecek yöntemleri araştırmakta. Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş doğal gaz kullanımı ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. İşte tüm detaylar...



Gazetevatan'dan Alican Yıldırım'ın haberine göre; hava sıcaklıklarının düşüşe geçmesiyle birlikte, doğal gaz kullanımı başladı. Pandemi sebebiyle enerji fiyatlarına gelen zamlar ise; vatandaşları tedirgin etmekte. Ay sonu yüksek fatura sürpriziyle karşılaşmak istemeyen vatandaşlar, doğal gaz faturasından tasarruf etme yöntemlerini arıyor. Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, konuyla ilgili önemli püf noktalarını açıklayarak, "Binada yalıtım yoksa gelen faturanın yarısı boşa ödenmiş oluyor." diye konuştu.

FATURAYI YÜZDE 50 DÜŞÜRÜYOR

Karataş, doğal gaz faturasından tasarruf sağlamak için oturulan evde yalıtım olması gerektiğine dikkat çekerek, "Öncelikle evdeki doğal gaz giderinin çok büyük bir kısmı ısınma amaçlı. Isınma amaçlı kullandığımız doğal gazda faturayı etkileyen birincil unsur binalarda yalıtım. Eğer binada yalıtım yoksa, ödedikleri ısınma amaçlı doğal gaz faturasının yüzde 35 ile yüzde 50'si ısı kaybı olarak dışarıya gidiyor." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön