20 / 04 / 2024

Doğalgaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakandan bomba zam açıklaması geldi!

Doğalgaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakandan bomba zam açıklaması geldi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?" sorusunu yanıtladı. Peki elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...



ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM GELECEK Mİ? 

Şu an için elektrik ve doğalgazda zam öngörüsü olmadığına dikkat çeken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hükümetin vatandaşlara yönelik sübvansiyonlarının süreceğinin altını çizdi. 

Dönmez, geçtiğimiz sene elektrik ve doğalgazda 80'i doğalgaz olmak üzere 100 milyar Türk Lirası tutarında sübvansiyon sağlandığını belirtti. 

Doğalgaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakandan bomba zam açıklaması geldi!

Medya Scope'tan Aytuğ Özçolak'ın Eylül ayındaki haberinde, doğalgaza 2022’de dört defa; elektriğe ise üç defa zam yapıldığı ifade edilmişti. Eektrik fiyatlarına 1 Ocak’ta ortalama yüzde 80, 1 Haziran’da yüzde 15 ve 1 Eylül'de yüzde 20 zam geldi. Doğalgaza ise  1 Ocak’ta yüzde 25, 1 Nisan’da yüzde 35, 1 Haziran’da yüzde 30 ve 1 Eylül'de yüzde 20 zam yapıldı.

Şırnak'ta yapılan petrol arama çalışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, o bölgelerde yaklaşık bir yıldır sismik araştırmalarına yoğunluk verildiğine vurgu yaptı. 

Dönmez, daha önce güvenlik sebebiyle petrol arama çalışmalarının güvenli bir şekilde yapılamadığını aktardı ve "Güvenlik personelimizin orada artık terörü temizlediği bölgelerde şimdi sismik araştırmalarımızı yaptık ve sondajlarımızı yaptık" şeklinde konuştu. 

Gabar Dağı'nın bir başka bölgesinde yürütülen sismik çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Bakan Dönmez, "Orada keşif amaçlı sondajlarımızı yapacağız, ümitliyiz. Bazı rakamlar telaffuz ediliyor ama netleştirmeden de açıklamak istemiyoruz" dedi ve son dönemde karada yapılan en büyük keşiflerden biri olabileceğinin altını çizdi. 

1 Ocak 2023 asgari ücret zammı az önce peş peşe hesaplandı! Açıklanan bu rakamları görenin aklı gitti! Hemen bir bakın

Emeklilere yeni yıla girmeden önce son fırsat! Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası tek tek açıkladı! 10 bin TL alan...

Aralık ayında hesaplara peş peşe 1250 TL yatacak! Aile destek ödemesinden kimler faydalanacak?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası için Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Kim kaç lira maaş alacak?


Geri Dön