28 / 03 / 2024

Doğalgaz zammı haberleri yeni aboneleri korkuttu

Doğalgaz zammı haberleri yeni aboneleri korkuttu

Doğalgaza yüzde 50-70 zam yapılacağı haberleri, yeni aboneleri korkuttu...



Türkiye genelinde 60 ilde doğalgaz dağıtımını üstlenen şirketler, zam gelecek endişesi ile yeni abone bulmakta zorlanıyor.
 
Doğalgaza yüzde 70 zam geleceği haberlerinden sonra, Botaş'ın uçuk kâr hedefi ile yüzde 50'lik bir zammın şart olacağı yönündeki değerlendirmeler yeni aboneleri ürküttü. Türkiye genelinde 60 ilde abone peşinde koşan doğalgaz dağıtıcıları yeni müşteri bulmakta zorlanıyor. Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Başkanı Mehmet Kazancı  abonelerin "zam geliyor mu?" diyerek sürekli ofislerine gelmeye başladığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, doğalgaz fiyatlarının otomatik fiyat mekanizmasına bağlı olduğunu ifade ederken, fiyat artışı olabileceğini ima etmesi de beklentileri artırdı.

Tüm bunların yeni aboneler üzerinde olumsuz etki yaptığını söyleyen GAZBİR Başkanı  Kazancı, "Zam havası yayıldı. Bu önümüzdeki günlerde abone başvuruları üzerinde kendini daha yoğun olarak gösterecek" diye konuştu.

FEDAKÂRLIK EDEBİLİR

Şu an için rakam vermenin zorluğuna işaret eden ve 'bekleyip, görmemiz gerekiyor" diyen Kazancı, "Ekonomik kriz nedeniyle doğalgaz tüketimi ciddi oranda düştü. Bu nedenle Botaş kâr marjından fedakârlık ederek, daha düşük oranlarda zam yapabilir. Botaş 'al ya da öde'ye de gireceği için benim tahminime göre yüksek oranlı zamlar yapmaktan kaçınacaktır" dedi.
Hacer GEMİCİ/Gazete Habertürk


Geri Dön