26 / 04 / 2024

Doğalgaza yeni zam bekleniyor!

Doğalgaza yeni zam bekleniyor!

Yeni yıl ile birlikte zamlar hayatımıza girdi. Akaryakıt, elektrik ve doğalgaza ciddi zamlar yapıldı. Gelen son habere göre doğalgaza yeni bir zam gelebileceği iddiası gündemde. Konuya ilişkin açıklamalar için gözler BOTAŞ’a çevrildi. Peki, BOTAŞ zam kararını ne zaman açıklayacak?



Doğalgaza yeni bir zam gelebileceği gündemde yerini aldı. 1 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak doğalgaz tarifesi BOTAŞ tarafından 28 Şubat Pazartesi akşamı açıklanması bekleniyor. Açıklanacak olan yeni tarifenin zamlı olabileceği iddia edildi.

Doğalgaza yeni zam bekleniyor!

ZAM KARARINI AÇIKLAMIŞTI

BOTAŞ, 1 Şubat tarihinde elektrik üreten santrallere verilen doğalgaz için yüzde 14,1 oranında zam yapıldığını açıklamıştı. Bunun üzerine BOTAŞ’ın doğalgaz alım maliyetlerini arttığını dile getiren sektör kaynakları ise, “BOTAŞ’ın, bu maliyetin bir bölümünü tüketicilere aktarması beklenebilir. Bu kapsamda elektrik üreten santrallere verdiği doğal gazda, yüzde 10-15 aralığında bir zam gündeme gelebilir” açıklamasını yaptı.

Doğalgaza yeni zam bekleniyor!

Kamupersonelicom'da yer alan habere göre; önümüzdeki hafta mart ayı için geçerli olacak tarifenin açıklanması bekleniyor. 1 Ocak 2022 tarihinde konutlara yüzde 25, elektrik üreten firmalara yüzde 15 ve sanayide ise yüzde 50’ye varan zam yapılmıştı.

Doğalgaz fatura yardımı başvurusu nasıl yapılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön