29 / 03 / 2024

Dogecoin yükselmeye devam ediyor!

Dogecoin yükselmeye devam ediyor!

Kritpto para borsasının gözde birimlerinden Dogecoin yükselmeye devam ediyor. Dogecoin son 6 ayda yüzde 30 bin kazandırdı ve her geçen gün değer kazanmaya devam ediyor.



Son günlerde hareketli günler geçiren Dogecoin, yükselmeye devam ediyor. Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; Kripto paralar arasında talep gören Ethereum ve Dogecoin de küresel olarak hareket etmeye başladı. Özellikle Dogecoin, milyarder iş insanı Elon Musk’ın attığı tweetlerle herhangi bir neden olmadan artıyor. 

DOGECOIN’İN 8 YILLIK SERÜVENİ

Dogecoin 2013'te piyasaya çıktığında 0.002 dolar seviyelerinden işlem görüyordu. Türk Lirası’nı baz alarak hesaplandığında ise kur o dönemde 1.75 lira seviyesinde ve 1 Dogecoin’in fiyatı 0.0035 lira seviyesinde yer alıyordu. Uzun zaman fiyat ve miktar hareketi gerçekleştirden işlem gören Dogecoin 2020 yılında milyarder iş insanı Elon Musk’ın tweetiyle popüleritesini yükseltmeye başladı. 1 Aralık 2020 tarihinde 0.023 dolara yükselen Dogecoin günümüzde 1 dolara yakın seviyeden işlem görmeye başladı. Bugün (05/05/2021) saat 04:21’de Dogecoin 0.67 dolar seviyesini ulaştı. 1 Dogecoin’in fiyatı 5.56 lira seviyesine kadar yükseldi.

Dogecoin yükselmeye devam ediyor!

ELON MUSK DESTEKLİYOR

Milyarder iş insanı Elon Musk Dogecoin’e olan destek veriyor. Elon Musk’ın 8 Mayıs’ta çıkacağı Saturday Night Live programında Dogecoin’e yönelik açıklama yapacağı iddias nedeniyle yükseliyor. Musk’ın SNL’de çılgın fikirler ortaya atacağı yönünde beklentiler var. Bir Twitter kullanıcısının Dogecoin’e ilişkin açıklama yapıp yapmayacağını sorması üzerine Musk “Kesinlikle” cevabını da verdi. 8 Mayıs’ta  Musk’ın katılacağı program TSİ 18:30’da NBC’den izlenecek. 

 Dogecoin yükselmeye devam ediyor!

SINIRSIZ SAYIDA VAR VE YÜKSELİŞİN SEBEBİ SPEKÜLATİF

Dogecoin diğer güçlü kripto paralar gibi sınırlı sayıya sahip değil. Sınırsız sayıda Dogecoin piyasada işlem görüyor. Yükselmesine neden olarak ise sadece Elon Musk’ın açıklamaları dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra sosyal medyada ortaya atılan “1 doları aşacak” söylentileri de yükselişi tetikliyor. Dogecoin yatırımı yaparken dikkat etmek ve stop loss seviyesini mutlaka belirlemek gerekiyor.

Dogecoin yükselmeye devam ediyor!

6 AYDA YÜZDE 30 BİN KAZANDIRDI

Son 6 aylık grafiği incelediğimizde 6 liraya ulaşan fiyatıyla Dogecoin 6 ayda yüzde 30 bin, 3 ayda yüzde 1718, 1 ayda yüzde 1176, 1 haftada yüzde 176, son 24 saatte ise yüzde 70 kazandırdı.

KRİPTO PARA PİYASASINA DİKKAT EDİN

Kripto para piyasasına yeni girenler öncelikle küçük miktarlarla işlem yapmaya başlamalı. İşlemlerin nasıl gerçekleştiğini, gün sonunda yüzdesel değerleri gördükten sonra bilgi sahibi olduğu düşünüldüğünde işlemlerin artırılması düşünebilir. Unutulmamalı ki tüm para bir anda kaybolabilir. Kripto para piyasalarında marj aralığı olmadığı için çok sert kayıplar ya da kazançlar sağlanabilir. Bu konuya yönelik henüz yetkilendirilmiş kurumlar ve kişiler olmadığı için kripto para önerisinde bulunanlara güvenilmemesi gerekiyor. Sosyal medyada kripto para işlemiyle küçük paralarla büyük servetler edindiğine dair yapılan yayın ve reklamlara da itibar edilmemesi gerekiyor.

Dogecoin tarihi zirvesine ulaştı!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön