26 / 04 / 2024

Doğtaş yurt içinde 180, Kelebek 150 mağaza açacak!

Doğtaş yurt içinde 180, Kelebek 150 mağaza açacak!

Doğtaş Kelebek Mobilya Grubu CEO'su Hacı Ali Doğan, ''Yıl sonunda yurt içinde Doğtaş 180, Kelebek ise 150 mağazaya ulaşacağız'' diyor.



Doğan Ailesi mobilya macerasına başlayalı neredeyse yarım asır oldu. Hacı Ali Doğan'ın Çanakkale'de 1972 yılında 35 metrekarelik bir atölyede temelini attığı Doğtaş, şimdilerde Türkiye'nin önde gelen mobilya üreticilerinden biri. 2012 yılında Türkiye'nin en köklü mobilya markalarından Kelebek'i satın alan Doğan Ailesi, mobilya sektöründe Doğtaş ve Kelebek markalarıyla rekabete katılırken, yatakta Lova, e-ticarette de Ruum Store ile tüketiciye ulaşıyor. Tüm markalarında mağazalaşma yatırımlarını hızla sürdüren Doğtaş Kelebek, 2021'de 500 mağazaya ulaşmayı planlıyor. Hacı Ali Doğan'ın altı oğlundan en küçüğü olan İsmail Doğan, Doğtaş Kelebek Mobilya Grubu CEO'su olarak Doğanlar Yatırım Holding'in amiral gemisi olan mobilya sektöründen sorumlu. Doğan, ''Eğer pandemide ikinci dalgaya maruz kalmazsak yüzde 60 büyüme hedefimiz bulunuyor. Bu yıl grup olarak 1 milyar TL ciro hedefledik'' diyor. 

Mağazalaşma yatırımlarınızı sürdürüyor musunuz?
Pandemi öncesinde hem yurt içi hem de yurtdışında büyüme başlatmıştı. Normalleşmeyle birlikte yeni mağazalarımızın açılışlarını peş peşe yaptık. Yıl sonuna kadar yeni mağazalar da açacağız. Şu anda toplamda Avustralya hariç tüm kıtalarda Doğtaş tüketicisiyle buluşuyor. Yıl sonunda yurtiçinde Doğtaş 180, Kelebek ise 150 mağazaya ulaşmış olacak. Kelebek, pandemi sonrası online satışına da başladı. Kelebek Mutfak-Banyo küçük ama emin adımlarla büyüyen diğer markamız. Bu yılsonunda 37 mağaza hedefi var. Yatak markamız Lova için de bu yıl önemli. Kendi mağazalarını açmaya başladılar. Yılsonunda Lova 50 mağazaya ulaşacak. 30 Ağustos vesilesiyle grup olarak 86 mağaza açtık. Markalarımız tüm olumsuz şartlara rağmen bu yılı büyüyerek kapatıyor olacak. 2021 için grup hedefimiz 500 mağazaya ulaşmak.


Geri Dön