24 / 04 / 2024

Doğu Garajı projesinde son durum ne?

Doğu Garajı projesinde son durum ne?

'100 günlük icraat' basın toplantısında yer alan Doğu Garajı projesinin 3 ay içinde tamamlanması planlanıyor.



Antalya Büyükşehir Belediyesi eski belediye başkanı Menderes Türel'in 2016 yılında 'Güneş doğudan yükselir' sloganıyla temelini attığı 'Doğu Garajı Çarşı, Kültür Merkezi ve Nekropol alanı' projesinde duraklama dönemine girdildi. Seçimler sonrasında CHP'li Muhittin Böcek'in göreve gelmesiyle beraber çalışmalar yavaşladı.

3 AY SÖZÜ GERÇEKLEŞMEDİ

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Antalya'da 12 projenin durdurduğunu kaydeden Böcek, temmuzda gerçekleşen basın toplantısında '100 günlük icraat' basın toplantısında, Doğu Garajı projesinin 3 ay içinde tamamlanacağını müjdeledi. Tamamlanma aşamasına gelen ancak karınca hızıyla gerçekleşen proje, tahmin edilen ekim ayında tamamlanamadı. Daha sonra kasım ayı da geçerken, çalışmaların hala sürmesi tepkilere neden oldu.

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Türel'in ilk döneminde yapımına başlanan, CHP'li Mustafa Akaydın döneminde çukur olarak kalan proje Menderes Türel'in ikinci döneminde ise büyük ölçüde tamamlandı. Antalya'ya yeni bir cazibe merkezi kazandırması planlanan Doğu Garajı projesi, seçim sonrası ise yılan hikayesine döndü. Çalışmanın ne zaman tamamlanacağı ise merak ediliyor.

BİR DE ÖDÜL ALDI

Teknolojik ve görsel zenginlikleriyle şehrin yeni merkezi olması planlanan projede pazaryeri, festival çarşısı, restoran, mağazalar, konser ve tiyatro salonu, otobüs garajı, sergi alanı ve sosyal donatı alanları yer alıyor. 


Geri Dön