20 / 04 / 2024

Doğu Kudüs'te bir Yahudi'den işgal ettiği evin sahibine şok eden yanıt!

Doğu Kudüs'te bir Yahudi'den işgal ettiği evin sahibine şok eden yanıt!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesinde bir Yahudi, işgal ettiği evin sahibine 'evini ben çalmasam başkası çalacak' yanıtı verdi...



İşgal altında olan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesinde seneler önce evlerinden çıkarılan fakat sürekli şekilde evinin önüne giderek hakkını arayan Kerd ile şu an o evde ikamet eden Yakup isimli Yahudi yerleşimci arasında geçen diyalog sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sosyal medyadan yayınlanan görüntüde, Kerd, konutunu işgal eden Yahudiye "Yakup, bu ev senin değil biliyorsun." cümlesiyle karşı çıkıyor. Yahudi de"Evet ama ben gitsem bile sen bu eve geri dönmeyeceksin. Bunun ne anlamı var. Bana neden bağırıyorsun, bunu yapan ben değilim." şeklnde yanıt veriyor.

Kerd'in "Sen benim evimi çalıyorsun" cümlesiyle devam etmesi üzerine ise Yahudi, "Evini ben çalmasam başkası çalacak." cevabını veriyor.

Kimsenin konutunu çalma izni olmadığını dile getiren Kerd'e Yahudi, "burası benim değil ki geri vereyim" yanıtını veriyor.

Doğu Kudüs te bir Yahudi den işgal ettiği evin sahibine şok eden yanıt!

Şeyh Cerrah'taki Filistinliler İsrail'in zorunlu göç tehdidiyle karşı karşıya

İşgal altında olan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 1956 yılından bu yana yaşayan Filistinliler, bugün İsrail'in zorunlu göç tehdidiyle karşı karşıya kalıyor.

Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde, Filistinli Mülteciler Ortak Komitesi ve UNRWA ile 1948 yılından sonra Doğu Kudüs ve Batı Şeria'yı yöneten Ürdün devleti arasındaki anlaşma çerçevesinde 1948 yılındaki Nekbe'de (Büyük Felaket) mülteci konumuna düşen Filistinliler yaşamını sürdürüyor.

Yahudi yerleşimcilere ait örgütler de Filistinlilerin bugün yaşadıkları Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yer alan arazileri 1948 yılından önce satın aldıklarını öne sürüyor.

 

BAE Kudüs’ten gayrimenkul alıyor ve İsrail’e satıyor iddiası!


Geri Dön