25 / 04 / 2024

Doğuş Grubu'ndan Maslak'a yeni otel!

Doğuş Grubu'ndan Maslak'a yeni otel!

Doğuş Grubu'nun Maslak'taki Bankalar Caddesi'ndeki gökdeleninin yıkımı tamamlanmak üzere. Grup yıkımı süren gökdelenin yerine yeni bir otel inşa etmeyi planlıyor. Otelin 2018 yılında tamamlanması hedefleniyor.



Doğuş Grubu'nun Maslak'taki Bankalar Caddesi olarak bilinen bölgedeki gökdeleni için yılın ilk günlerinde Sarıyer Belediyesi yıkım kararı almıştı. Grup ise belediyenin bu kararının hemen ardından şubat ayının başında bodrum katlarıyla birlikte 28 kat olan gökdeleni yıkmaya başladı. Bugünlerde yaklaşık dört aydır süren yıkım işlemi tamamlanmak üzere. Daha doğrusu yer üstündeki 23 katın yıkımı bitmek üzere... Ancak binanın bir de yer altında beş katı bulunuyor. 


Para Dergisi'nden Esin Çetinel'in edindiği bilgiye göre, yer üstündeki yıkım bittikten sonra Doğuş Grubu bu kez beş katlı bodrum katının yıkımı için belediyeye başvuruda bulunacak. İzin alındıktan sonra da bu kez bu beş katın yıkım şirketinin belirlenmesi amacıyla ihale açılacak. Maslak'taki bu ünlü ve her dönem gündem yaratan binayı bilmeyenler için küçük bir de bilgi' verelim... Bina bir döneme damga vuran eski bankacı ve işadamı Korkmaz Yiğit'e aitti. Yigit'in borçlan nedeniyle TMSF'ye devredilen gökdelen daha sonra Doğuş Grubu tarafından satın alındı. Binanın diğer bir özelliği ise Türkiye'nin ilk en yüksek binalarından birisi olması. 2 bin 496 metrekarelik arsa üzerindeki bina 122 metre yüksekliğindeydi. Sarıyer Belediyesi'nin söz konusu bu gökdelenle ilgili almış olduğu komple yıkım karan ise belediyecilik tarihinde bir ilk olarak gösteriliyor. Gelelim yıkımın başladığı günlerde Sarıyer Belediyesinden yapılan açıklamaya. Belediye,"... Gökdelende mevcut imar planına uyulmaması nedeniyle Sarıyer Belediyesi tarafından verilen yıkım ruhsatı doğrultusunda yıkım işlemi başlamıştır. Aynı parselde, yıkılacak yapının yerine mevcut imar planı ve yönetmeliklere göre hazırlanarak belediye onayından geçecek bir proje doğrultusunda yeni bina yapılacaktır" denilmişti. Edindiğimiz bilgiye göre, son yıllarda turizm ve eğlence sektörüne odaklanan Doğuş Grubu yıkımı süren binanın yerine bir otel yapmayı planlıyor. Otelin açılışı 2018 yılını bulacakmış. Doğuş Holdingin yaklaşık 20 oteli bulunuyor. İstanbul'da ise Grand Hayatt ve Soho House Hotel ile faaliyet gösteriyor. Bu yeni otel mevcut markalardan biriyle mi devam edecek yoksa yeni bir marka mı getirecek, bekleyip göreceğiz... 


Doğuş Grubu'nun Maslak'taki plazası yıkılıyor!


Para


Geri Dön