24 / 04 / 2024

Doğuş Üniversitesi'nin Acıbadem Kampüsü 203 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Doğuş Üniversitesi'nin Acıbadem Kampüsü 203 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Kadıköy Acıbadem'de bulunan Doğuş Üniversitesi kampüsü satışa çıkarıldı. 4 Şubat'ta ihaleye çıkacak olan kampüs için 203 milyon TL bedel belirlendi. 



23 yıl önce eğitim vermeye başlayan Türkiye'nin ilk özel üniversitelerinden Doğuş Üniversitesi'nin, Kadıköy Acıbadem'de bulunan kampüsünü satışa çıkarıldı. Dünya'dan Çiğdem Yücesoy Subaşı'nın haberine göre; 7 bin 400 metrekare arsa üzerine kurulu 4 blok ve 9 kattan oluşan tesis, 203 milyon lira bedelle satılacak. 

1997 yılında yapılan ve geçen yıla kadar aktif olarak eğitime hizmet veren bina, Ziraat Bankası’nın satılık gayrimenkulleri listesinde yer aldı.

İstanbul Kadıköy ilçesi Hasanpaşa mahallesi Zerrin Sokak adresinde bulunan eğitim tesisi için Ziraat Bankası, 4 Şubat tarihinde satış ihalesi yapacak. İhaleye katılmak için 12 milyon 180 bin lira teminat bedeli yatırmak gerekiyor.

Doğuş Üniversitesi nin Acıbadem Kampüsü 203 milyon TL ye satışa çıkarıldı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 9 Temmuz 1997 tarih ve 4281 sayılı kanun ile kabul ederek açılan Doğuş Üniversitesi, eğitim vermeye bu binada başlamıştı.

Şu anda 5 fakültede 32 lisans programıyla birlikte yükseköğretimin diğer kademelerinde de programı bulunan üniversitenin binası 2020-2021 eğitim yılı öncesinde boşaltıldı. Üniversite Haziran ayında resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Acıbadem yerleşkesinde eğitime devam edilmeyeceğini açıkladı.

Doğuş Üniversitesi, halen Çengelköy ve Dudullu kampüsleriyle öğrencilerine hizmet vermeye devam ediyor. 

Üsküdar Acıbadem'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!


Geri Dön