20 / 04 / 2024

Doğuş ve Koç’tan piyasaları hareketlendiren hamleler

Doğuş ve Koç’tan piyasaları hareketlendiren hamleler

Koç Holding, Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı, sahip olduğu Koç Holding hissesinin oranını artırdı. Piyasaları hareketlendiren bir hamle de Doğuş Otomotiv 140 liradan hesaplanmak üzere ortalama 515 bin adet hisseyi sattı.



Son gün piyasaları hareketlendiren ilk hamle Koç Holding’den geldi. (#KCHOL) Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı (Vakıf), sahip olduğu Koç Holding hissesinin payını artırdı. Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı, Koç Holding’in sermayesi üzerindeki payı bu alımla birlikte yüzde toplamda 1,99 oranından yüzde 2,35 oranına çıktı.
Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı tarafından 13 Aralık 2022 günü seans sonrası kamuoyuna yapılan açıklamada bir hissenin fiyatının 69,2160 Türk Lirası olarak belirlendiği ifade edilirken toplamda 9.101.942 Türk Lirası nominal değerli payın alındığı duyuruldu. 

Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfından yapılan açıklamada alınan payların dolaşıma kapalı paylardan olduğu dile getirildi.

Bu işlemle birlikte Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı’nın Koç Holding’in sermayesindeki payı 13 Aralık 2022 tarihi itibariyle toplamda yüzde 2,3484’e çıkarken oy hakkı da toplamda yüzde 1,8526 oldu.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön