19 / 04 / 2024

DOKA 895 projeye 95 milyon lira destek sağladı!

DOKA 895 projeye 95 milyon lira destek sağladı!

DOKA Yönetim Kurulu Başkanı da olan Öz, DOKA'nın mart ayı yönetim kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, DOKA'nın faaliyetlerinin bütün alanlarda devam ettiğini belirtti.



Trabzon Valisi Abdil Celil Öz,  Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) 191 milyon lira maliyetli 895 projeye, 95 milyon lira destek sağladığını söyledi.


DOKA Yönetim Kurulu Başkanı da olan Öz, DOKA'nın mart ayı yönetim kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, DOKA'nın faaliyetlerinin bütün alanlarda devam ettiğini belirtti.


DOKA'nın projelere sağladığı destekle bölgede üretim, istihdam ve turizm altyapısının gelişmesi için önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Öz, "DOKA, bugüne kadar 191 milyon lira maliyetli 895 projeye, 95 milyon lira destek sağlamıştır. 275 milyon lira tutarındaki 71 projeye ise destek ve teşvik anlamında çalışmalar gerçekleştirmiştir. Böylece 2 binin üzerindeki kişinin istihdama katılmasına katkıda bulunmuştur" dedi.


Öz, toplantıda 2015 yılının genel çalışma ve projelerinin değerlendirileceğini vurgulayarak, "Ayrıca tarihi, kültürel ve doğal değerlerin korunmasına yönelik mali destek kapsamında sunulan projelerin değerlendirilmesi ve desteklenmesi konusunda karar alacağız. Bu projelerimizin yaklaşık destek miktarı 15 milyon liradır. Yine 2016 yılında doğrudan faaliyet desteği kapsamında yapacağımız çalışmaların rehberini ve destekleme mekanizmasını beraberce değerlendireceğiz. Yine önceki desteklemelerden devam eden projelerimizin değerlendirmesini yapacağız. 2015 yılında destekleme kararı aldığımız Gümüşhane Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Projesi ile ilgili çalışmaları da değerlendireceğiz" diye konuştu.


DOKA'nın proje destekleme faaliyetleri dışında bölgenin kalkınması, sanayinin, ticaretin ve turizmin gelişmesi için önemli çalışmalar, tanıtım ve değerlendirme gayretlerinde de bulunduğuna dikkati çeken Öz, "Fuar ve diğer organizasyonlarda güzel çalışmalarımız var. Bütün bölgede turizm anlamında ciddi bir farkındalık ve artış söz konusu" ifadesini kullandı.


Vali Öz, Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmasının ardından turizmde hareketliliğin daha da arttığına işaret ederek, şunları kaydetti:


"Trabzon Havalimanımızda yüzde 20 oranında bir artış var. Ordu-Giresun Havalimanının da bu anlamda ciddi katkısı var. Bölgemizdeki tüm illerle turizm anlamında ortak hedefler, projeler ve stratejiler üzerinde çalışıyoruz. Ajansımızın tanıtım ve destekleme konusundaki gayretleriyle beraber inşallah önümüzdeki yıllara daha da ümitle bakıyoruz. Proje desteklerimizi devam ettireceğiz."

DOKA Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Artvin Valisi Kemal Cirit, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Giresun Valisi Hasan Karahan, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantı, açılış bölümünün ardından basına kapalı devam etti.


AA


Geri Dön