29 / 03 / 2024

DOKA’dan Karadeniz'e 1 milyar dolarlık yatırım!

DOKA’dan Karadeniz'e 1 milyar dolarlık yatırım!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Karadeniz'deki 6 ilde uygulanan bin 22 projeye, 141 milyon 501 bin lira mali destek sağlandığını belirtti ve verdikleri destekle hayata geçirilen 250 milyon liralık yatırımdan elde edilen katma değerin, 1 milyar liraya ulaştığını d



Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Ajans tarafından 6 yılda Karadeniz'deki 6 ilde uygulanan bin 22 projeye, 141 milyon 501 bin lira mali destek sağlandığını belirtti. Adıyaman, DOKA'nın Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon'da faaliyet gösterdiğini söyledi.


DOKA'nın faaliyetlerinin temel odak noktasının turizm olarak seçildiğini bildiren Adıyaman, şunları kaydetti: “Turizmde 2017'den 2023'e kadar çok önemli gelişmeler yaşanacağına inanıyoruz. Verdiğimiz destekle hayata geçirilen 250 milyon liralık yatırımdan elde edilen katma değer, 1 milyar liraya ulaştı. Yeni projelere sağlanacak destek sayesinde bu rakam önümüzdeki yıllarda artmaya devam edecek.”


"BÜTÇENİN %58'İ BİZDEN"


Adıyaman, şöyle devam etti: "DOKA bugüne kadar 10 destek programı ile 4 güdümlü proje çerçevesinde proje ilanına çıktı. Projelerin toplam bütçesi yaklaşık 250 milyon lira, bu da demek oluyor ki toplam bütçenin yüzde 58'ini biz sağladık.”


Yeni Şafak 


Geri Dön